Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy kvantitativních metod (MUSKM / CZKM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUSKM / CZKM - Základy kvantitativních metod, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Na soustředěních budou formou praktických úloh probírány základy z oblastí numerické metody, maticový počet, lineární programování, kvadratické programování, nelineární programování, dopravní úlohy, citlivostní analýza, scénáře a simulace v následjících úlohách:- Výpočet kořenů kvadratické rovnice- Trendová analýza- Analýza Dow Jonesova indexu- Finanční funkce, hodnocení investice- Analýza funkcí TC, TR, MR, maximalizace zisku- Stanovení optimálního portfólia akcií- Citlivostní analýza- Integrační metody - Výpočet ceny nového nátěru bazénu- Vyhodnocení dotazníkového průzkumu - popisná statistika, korelační analýza- Regresní analýza, práce s maticemi- Analýza výpisů telefonních hovorů

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni používat při řešení optimalizačních úloh aplikaci MS Excel na pokročilé úrovni.

Literatura

Š?astný, Zdenik. Matematické a statistické výpočty v Microsoft Excelu. Vyd. 1. Praha : Computer Press, 1999. ISBN 807226141X.Orvis, William J. Microsoft Excel pro vidce a inženýry. Brno : Computer Press, 1996. ISBN 8085896494.Brož, Milan. Microsoft Excel 2000 pro manažery a ekonomy. 1. vyd. Praha : Computer Press, 2000. ISBN 8072263528.Brož, Milan. Microsoft Excel 2007 pro manažery a ekonomy. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2009. ISBN 978-80-251-2116-0.Brož, Milan. Mistrovství v Microsoft Excel 2000 : kniha pro pokroeilé uživatele Excelu a ty, kdo se jimi chtijí stát. 1. vyd. Praha : Computer Press, 2000. ISBN 807226270X.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetFormální požadavky:==============1. Odevzdání správně vypracovaných zápočtových úloh do stanoveného termínuStudenti odevzdávají zápočtové úlohy dle zadání ze soustředění. Správně vypracované zápočtové práce jsou podmínkou pro možnost absolvování praktické části. Pokud zápočtové práce nejsou přijaty, je zkušebí termín považován za neúspěšný.Požadavky na znalosti a dovednosti:========================2. Úspěšné absolvování praktické části u počítače.Všichni studenti, kteří úspěšně odevzdali zápočtové práce absolvují praktickou část během termínů vypsaných v systému STAG. Na termín je třeba se vždy v systému STAG přihlásit.V praktické části student pracuje sám u počítače převážně s aplikací MS Excel, případně dalšími nutnými aplikacemi (poznámkový blok, souborový manažer, FTP klient, ostatní aplikace MS Office atd.). Během práce může využívat nápovědu použitých aplikací. Úspěšnost praktické části 50%.

Garant

Ing. Radek Benda, Ph.D.