Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz ECDL Core (MUSKM / ECDLC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUSKM / ECDLC - Kurz ECDL Core, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Modul 1 - Základní pojmy informačních a komunikačních technologiíHardwareSoftwarePočítačové sítěICT v každodenním životěBezpečnostPrávoModul 2 Používání počítače a správa souborůOperační systémSpráva souborůPomocné programySpráva tiskuModul 3 - Zpracování textuPoužití textového editoruTvorba textového dokumentuFormátování textuObjektyHromadná korespondencePříprava tiskových výstupůModul 4 - Tabulkový procesorPoužití tabulkového procesoruBuňkySpráva tabulekVzorce a funkceFormátování buněkGrafyPříprava tiskových výstupůModul 5 - Použití databázíPochopení databázíPoužití databázové aplikaceTabulkyZískávání informacíObjektyVýstupyModul 6 - PrezentacePoužití aplikace pro prezentaciPříprava prezentaceTextGrafyGrafické objektyPříprava výstupůModul 7 - Práce s internetem a komunikaceInternetPoužití internetového prohlížečePráce s internetemVýstupy z internetuElektronická komunikacePoužití elektronické poštySpráva zpráv elektronické pošty

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu schopen zpracovat vstupní údaje v oblasti textového editoru, tabulkového procesoru, databází a prezentací na základní úrovni, orientuje se v základních pojmech ICT, zvládá práci se soubory a pracuje s internetem, webovými prohlížeči a e-mailovými klienty.

Literatura

FEJTOVÁ, Marcela. S počítačem do Evropy. Computer Press, 2004. ISBN 8025102270.Franců, Marie. Jak zvládnout testy ECDL. 3., aktualiz. a rozš. vyd. Brno : Computer Press, 2009. ISBN 978-80-251-2653-0.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet1. Aktivní účast na cvičeních2. Zvládnutí obsahu sylabu 5.0

Garant

Ing. Miroslava Komínková, Ph.D.