Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manag. Decision-Making and Risk Manag. (MUSKM / PMRRE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUSKM / PMRRE - Manag. Decision-Making and Risk Manag., Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

a) Syllabus (přednášky):- Rozhodování a rozhodovací procesy- Rozhodovací úlohy v manažerské praxi a jejich klasifikace- Nástroje a metody na podporu manažerského rozhodování I- Nástroje a metody na podporu manažerského rozhodování II- Matematický model rozhodovací situace- Rozhodování za rizika (nejistoty) a neurčitosti- Kvantifikace rizik- Pojetí rizika, členění oblastí- Podnikový kontrolní orgán a jeho úkoly- Praktické přístupy k řízení rizika- Metody snižování rizika- Vybrané otázky viz technické moduly- Vybrané otázky viz sektorové moduly- Krizový managementb) Syllabus (semináře):Řešení případových studií a modelových příkladů:- strukturalizace rozhodovacího procesu pro vybraný podnik (případová studie)- aplikace vybraných nástrojů na podporu rozhodování I- aplikace vybraných nástrojů na podporu rozhodování II- tvorba matematického modelu rozhodovací situace a jeho řešení- řešení úloh za rizika (nejistoty) a neurčitosti- kvantifikace rizik- skupinový assesment trénink postavený na netsearchingu a domácí přípravě- případová studie řízení rizika v různých typech firem (brainstorming plus kvantifikace, ekonomicky podložené výsledky přijatých opatření)- soubor krátkých případových studií řešících různé typy rizika v rámci jednoho subjektu- aplikace risk managementu v různých sektorech ekonomiky- roleplaying na téma krizové řízení

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat základní i pokročilé metody v rozhodovacím procesu. Cílem předmětu je formovat systémový a systematický přístup studentů k řešení problémů.

Literatura

TSOUKALAS, L.H. and UHRIG, R.E. Fuzzy and Neural Approaches in Engineering. 1st ed. New York (USA), 1997. ISBN 0-471-16003-2.Jones, A.J. Game Theory: mathematical models of conflict. Chicheste : Ellis Horwood, 1980. Ahn, M.J., Falkon, W.D. Strategic risk management: how global corporations manage financial risk for competitive advantage. London: McGraw-Hill, 1991. MacCrimmon, Kenneth R. Taking risks : the management of uncertainty. 1st free press paperback ed. New York : Free Press, 1986. ISBN 0-02-919563-2.

Požadavky

Podmínkou je 80% aktivní účast na cvičeních, účast na přednáškách, předložení a obhájení seminární práce a absolvování závěrečného testu.Pro seminární práci si student zvolí firmu či jiný subjekt, v rámci něhož provede analýzu současného stavu a navrhne užití nástrojů a metod vedoucích ke zkvalitnění rozhodovacích procesů a/nebo ke zkvalitnění procesu řízení rizik.

Vyučující

Ing. Eva HrubošováIng. Stephen NabaresehRNDr. Bedřich Zimola, Ph.D.Ing. Dušan HrabecIng. Eva HrubošováIng. Stephen NabaresehRNDr. Bedřich Zimola, Ph.D.