Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní aktivity (MUTV / L4LSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUTV / L4LSA - Sportovní aktivity, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

poučení o bezpečnosti- vstupní test zdatnosti - uplavat 100 m libovolným způsobem na čas- nácvik dýchání do vody- splývání na břiše a na zádech- nácvik techniky plaveckého způsobu znak- nácvik techniky plaveckého způsobu kraul- nácvik techniky plaveckého způsobu prsa- nácvik techniky plaveckého způsobu motýl- plavání pod vodou- plavání s ploutvemi- skoky do vody- hry ve vodě- zásady záchrany tonoucího- kontrolní závěrečný test - uplavat 100 m libovolným způsobem na čas

Získané způsobilosti

Student uplave 100 m libovolným způsobem. Ovládá správné dýchání do vody, splývání, plavání pod vodou, plavání s ploutvemi. Student zvládne správnou techniku tří základních plaveckých způsobů - znak, kraul, prsa a základy motýla. Student zná zásady záchrany tonoucího.

Literatura

Čechovská, Irena. Plavání. 2., upr. vyd. Praha : Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2154-5.Motyčka, J. Teorie a didaktika plavání. Brno, 2001. ISBN 80-210-2711-8.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet- 10 aktivních účastí ve výuce - absolvování vstupního a závěrečného kontrolního testu - v zimním semestru aktivní účast na plavecké štafetě - v letním semestru aktivní účast na rektorském dni sportu

Garant

Mgr. Zdeněk Melichárek, Ph.D.