Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní aktivity (MUTV / L6LSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUTV / L6LSA - Sportovní aktivity, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

zásady bezpečnosti pro pohyb ve skalním terénu- pravidla lezení, technika lezení, názvosloví skalních útvarů- práce s horolezeckým materiálem- uzla a jejich použití, jištění ve stěně- základní pohybové návyky - horolezecká abeceda- nácvik zdolávání horolezeckého terénu lezením, pobyt v příroděpraxe je provozovaná zejména na umělé sportovní stěně, případně na přírodních skalních útvarechv okolí Zlína- zdokonalovací výcvik- první pomoc a záchrana v horolezectví- předpisy ochrany přírody

Získané způsobilosti

Student ovládá základní pohybové návyky v horolezeckém terénu, tzv. horolezecká abeceda. Po zdokonalovacím výcviku je schopen pohybovat se samostatně v horolezeckém terénu. Student ovládá práci s horolezeckým materiálem, uzly a jejich použití, jištění ve stěně. Má znalosti o pravidlech lezení, technice lezení, první pomoci a záchraně v horolezectví.

Literatura

Procházka, Vladimír. Horolezectví. Praha, 1990. ISBN 80-7033-037-6.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet- 10 aktivních účastí ve výuce - v letním semestru účast na rektorském dni sportu

Garant

Mgr. Zdeněk Melichárek, Ph.D.