Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní aktivity - Tai Ji Quan (MUTV / PSATI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUTV / PSATI - Sportovní aktivity - Tai Ji Quan, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Poučení o bezpečnosti.- Základní průpravná cvičení pro uvolnění svalů, protáhnutí a posílení šlach a kloubních spojení.- Základní postoje.- Základní pozice sestavy.- Chůze dopředu, dozadu a do boku, princip přenášení váhy.- Úvodní sestava pro začátečníky odvozená z tradičního stylu rodiny Yang.- Statický i pohybový qigong jako cvičení na rozvoj vnitřní energie čchi.

Získané způsobilosti

Student je schopen cvičit si základní průpravná cvičení pro uvolnění svalů, protáhnutí a posílení šlach a kloubních spojení, cvičení na rozvoj vnitřní energie, zvládá základní postoje a pozice sestavy, má představu o základních principech cvičení založených na teorii protikladných prvků JIN/JANG a je schopen se dále zdokonalovat pod odborným vedením zkušeného instruktora.

Literatura

Chu Vincent. Beginner s Tai Chi Chuan. U.S.A., 2000. ISBN 1-892515-17-2.http://www.gstaichi.orghttp://www.taijizlin.czVojta Vít. Umění tchaj-ťi čchüan. 2001. ISBN 80-86226-27-1.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet10 aktivních účastí na předmětu + v letním semestru aktivní účast na Rektorském dni sportu.

Garant

doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D.