Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní aktivity - zdravotní TV (MUTV / PSBZT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUTV / PSBZT - Sportovní aktivity - zdravotní TV, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zdravotní tělesná výchova - v dnešní populaci studentů se vyskytuje čím dál tím více těch, kteří mají nějaké zdravotní problémy. Jestliže chceme být nápomocni jejich plnému zařazení mezi ostatní zavádíme pro takové jedince zdravotní tělesnou výchovu. Eliminujeme tím i ty, kteří by se chtěli právě z těchto důvodů vyhnout za každou cenu pohybu a tělesné výchově. U těchto studentů požadujeme vyjádření odborného lékaře na tiskopis ÚTV, kde jsou uvedeny možnosti náhradní tělesné výchovy v souladu s jejich zdravotními problémy.

Získané způsobilosti

Studenti po úrazech jsou schopni relaxačním cvičením ve zdravotní tělesné výchově podle závažnosti úrazu se začlenit zpět do zdravé populace.Studenti s vrozenými vadami popř. po operacích se rehabilitují v hodinách zdravotní tělesné výchovy.

Literatura

Kopřivová, Jitka. Stav zdravotně oslabených žáků a studentů ve školní zdravotní tělovýchově v regionu Jižní Morava. Praha, 2005.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet10 aktivních účastí na předmětu + účast na rektorském dni sportu

Garant

Mgr. Zdeněk Melichárek, Ph.D.