Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etika v podnikání (MVOSE / AETP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MVOSE / AETP - Etika v podnikání, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Etika jako věda.- Etika a morálka.- Základní kategorie etiky.- Morálka a právo.- Morálka a politika.- Morálka a životní prostředí.- Profesní etika.- Podnikatelé, management a etika podnikání.- Etika ve vztahu ke státu.- Etika vztahů k obchodním partnerům.- Etika ve vztahu k zaměstnancům.- Etika v podnikové kultuře

Získané způsobilosti

Student ma znalosti o základních etických pojmech. Je schopný definovat jednotlivé složky manažerské etiky a chápe jejich systémovou aplikaci v managementu. Je způsobilý využít své znalosti a dovednosti z podnikatelské etikety v praxi.

Literatura

E-learningový kurz v LMS Moodle (viz seznam studijních opor pro KF). Dytrt, Zdeněk. Etika v podnikatelském prostředí. 1. vyd. Praha : Grada, 2006. ISBN 80-247-1589-9.Šronik, Ivan. Etiketa a etika v podnikání. 1.vyd., ve skuteenosti 2. rozšío. vyd. Praha : Management Press, 1995. ISBN 8085603942.Dytrt, Zdeněk. Manažer - etika - globalizace : praktická příručka pro manažery v podnikání, veřejné správě a pro studenty vysokých škol ekonomického směru. Vyd. 1. Praha : Economia, 2001. ISBN 80-85378-18-3.DUNCKELOVÁ, J. Podnikatelská etika.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetHodnocení - Požadavky na zápočet:Účast na seminářích - minimálně 80%Zpracování eseje podle instrukce vyučujícího a její odevzdání ve stanoveném termínu.Úspěšné absolvování zápočtové písemné práce.

Garant

Ing. Lucie Tomancová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Miloslava Kubíčková, Ph.D.