Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management (MVOSE / AMAN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MVOSE / AMAN - Management, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do managementu- Základy managementu- Historie managementu- Kybernetika a její význam pro řízení- Informace, jejich sběr, zpracování a přenos- Účelné působení a jeho mechanismus- Rozhodování a jeho podstata- Ovlivňovaní proces a komunikace- Kontrola jako součást managementu- Organizace a organizování- Procesy probíhající v organizaci- Personální management- Další vývoj managementu- Balanced Scorecard

Získané způsobilosti

Student rozumí problematice základů managementu na základě jeho historického vývoje. Má znalosti z problematiky organizace a organizování. Rovněž tak má základní představu o dalších vývojových trendech v managementu.

Literatura

E-learningový kurz v LMS Moodle (viz seznam studijních opor pro KF). Donnelly, James H. Management. 1. vyd. Praha : Grada, 1997. ISBN 80-7169-422-3.Koontz,H., Weihrich,H. Management. Praha: Victoria Publishing, 1993. ISBN 80-85605-45-7.Kacr, J. Management - vybrané kapitoly (interní učební text pro bakalářské studium). Zlín : OA, 1998. Veber, J. a kol. Management - Základy, moderní manažerské přístupy, výkonnost a prosperita. Praha, 2009. ISBN 978-80-7261-200-0.Truneček, Jan. Management v informační společnosti : učební texty pro bakalářské studium. 1. vyd. Praha : Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta podnikohospodářská, 1997. ISBN 80-7079-201-9.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaK získání zápočtu je nezbytná aktivní účast min. 80 % na seminářích, vypracování a obhájení seminární nebo jiné práce či úkolů podle zadání na jednotlivých seminářích (úspěšnost 60 % a více) a absolvování zápočtového testu (úspěšnost 65 % a více).Zkouška z tematických modulů 1 až 11 je ústní, po jejím úspěšném absolvování (70 % a více) následuje doplňující ústní zkouška z látky semestru.Zkouška z tematických modulů 1 až 11 je písemná, po jejím úspěšném absolvování (50 % a více) následuje doplňující ústní zkouška v rozsahu znalostí přednášek a seminářů.

Garant

doc. Ing. Josef Kubík, CSc.

Vyučující

Ing. Janka Vydrová, Ph.D.