Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví 3 - FIŘ (MVOSE / AUCF3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MVOSE / AUCF3 - Účetnictví 3 - FIŘ, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Časové rozlišení- Kurzové rozdíly- Opravné položky a rezervy- Účetní uzávěrka- Výpočet daně z příjmu právnických i fyzických osob- Účetní závěrka, výkazy a jejich využití, právní úprava účetnictví- Odložená daň- Harmonizace účetnictví

Získané způsobilosti

Student je schopen aplikovat účetní předpisy a zásady. Student je schopen vymezit určitý okruh provlémů na konci účetního období. Student se orientuje v sestavování účetních výkazů, dokáže vypočítat daňovou povinnost fyzických i právnických osob. Student využívá teoretických znalostí k samostatné realizaci případových studií.

Literatura

MARKOVÁ, H. Daňové zákony 2012. Praha : Grada, 2012. E-learningový kurz v LMS Moodle (viz seznam studijních opor pro KF). RYNEŠ, P. Podvojné účetnictví 2012. Praha : ANAG, 2012. Heczková, E. Příklady a případové studie z finančního účetnictví. Zlín : VOŠE, 1998. České účetní standardy. Vyhláška č. 500/2002 Sb., kterou se provádějí něktará ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: Účast cvičeních minimálně 80%.Písemný test z probrané látky, úspěšnost 50% a více.Zkouška: Ukončení předmětu účetnictví v předchozím semestru.Souhrnná písemná práce z finančního účetnictví, úspěšnost 50 % a více. Souhrnná ústní zkouška z finančního účetnictví.

Garant

Ing. Eva Heczková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Heczková, Ph.D.Ing. Eva Heczková, Ph.D.