Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví státu (MVOSE / AUCST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MVOSE / AUCST - Účetnictví státu, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Charakteristika a struktura organizací veřejného sektoru- Organizační složky státu, územně samosprávné celky (dále oss, úsc) - charakteristika, princip hospodaření, vztah ke státnímu rozpočtu.- Účtování příjmů a výdajů oss, úsc.- Účtování a evidence dlouhodobého majetku, zásob, mezd, pokladny, cenin a nákladů v oss a úsc.- Peněžní a majetkové fondy oss, úsc.- Účetní uzávěrka a závěrka v oss, úsc.- Příspěvkové organizace - charakteristika, princip hospodaření, vazba na zřizovatele (dotace a odvody).- Účtování a evidence dlouhodobého majetku, zásob, mezd, pokladny a cenin v příspěvkové organizaci.- Majetkové a peněžní fondy v příspěvkové organizaci.- Hospodářská činnost příspěvkové organizace, účetní uzávěrka a závěrka.

Získané způsobilosti

Student dokáže vymezit základní pojmy veřejného sektoru a účetnictví vybraných účetních jednotek.Student se orientuje v účetních postupech vybraných účetních jednotek - organizačních složek státu, územně samosprávných celků a příspěvkových organizacích.Dokáže interpretovat obsah informací výkazů účetní závěrky vybraných účetních jednotek.Student umí naznačit rozdíly v účetnictví podnikatelů a vybraných účetních jednotek.

Literatura

E-learningový kurz v LMS Moodle (viz seznam studijních opor pro KF). NOVÁKOVÁ, Š. Reforma účetnictví ve vybraných účetních jednotkách. Příspěvkové organizace. 1. díl. Praha : VŠE, Nakladatelství Oeconomica, 2011. NOVÁKOVÁ, Š. Reforma účetnictví ve vybraných účetních jednotkách. Účetnictví OSS a obcí. 2. díl. Praha : VŠE, Nakladatelství Oeconomica, 2011. SVOBODOVÁ, J. A KOL. Účtová osnova, české účetní standardy - postupy účtování pro územní samosprávné celky, příspěvkové organizace, státní fondy a organizační složky státu 2012. Olomouc: ANAG, 2012. MÁČE, M. Účetnictví pro ÚSC, PO a OSS. Praha : Grada, 2012. Vyhláška č. 410/2009 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPožadavky na zápočet:účast na cvičeních minimálně 80 %, písemné prověření z látky semestru, úspěšnost 50 % a více.Požadavky na zkoušku:písemné prověření z probrané látky semestru, úspěšnost 50 % a více, ústní přezkoušení z probrané látky semestru

Garant

Ing. Eva Heczková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Heczková, Ph.D.Ing. Eva Heczková, Ph.D.