Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Využití počítačů v účetnictví 1 (MVOSE / AVPU1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MVOSE / AVPU1 - Využití počítačů v účetnictví 1, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Založení agendy firmy, platební doklady, bankovní doklady, vystavené faktury, pohledávky, úhrady, přijaté faktury, závazky, příkazy k úhradě a úhrady, evidence skladových zásob, příjemky a výdejky, evidence dlouhodobého majetku, výpočet odpisů, finanční leasing, časové rozlišování nákladů, mzdová agenda, daňové přiznání k dani z příjmů právnických osob a k dani z přidané hodnoty.

Získané způsobilosti

Student je schopen uplatnit, pomocí daného software, teoretické znalosti z účetnictví, vyhotovovat a zpracovávat účetní doklady, prakticky aplikovat účetní a daňové legislativní normy a zásady při řešení případových studií, tvořit účetní sestavy, výkazy a daňová přiznání právnických osob.

Literatura

E-learningový kurz v LMS Moodle (viz seznam studijních opor pro KF). Kolektiv. MONEY - uživatelská příručka 2011. Brno : CÍGLER SOFTWARE, a. s., 2011. Kolektiv. Účetnictví - Vzorové příklady zpracování účetních případů v prostředí ekonomického systému MONEY S3. Brno : CÍGLER SOFTWARE, a. s., 2010. České účetní standardy. MARKOVÁ, H. Daňové zákony 2011. Praha : Grada, 2011. KOL. Podvojné účetnictví 2011. Praha : Grada, 2011. Vyhláška č. 500/2002 Sb. Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetHodnocení - Požadavky na zápočet:Účast na cvičeních (min. 80 %)Písemné testy z probrané látky (min. 60% úspěšnost)

Garant

Ing. Jana Šilhánová

Vyučující

Ing. Eva Heczková, Ph.D.