Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk 1 (CJV / A1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / A1 - Anglický jazyk 1, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

-Jazyk a kultura: rady a zprávy-Slovesa stavu a činnosti, otázky, podmětná a předmětná otázka-Pozdravy, Odborná angličtina, slovní spojení k popisu míst-Intonace a změna významu, fantastické příběhy-Život a legendy: zevšeobecňování, uvádění příkladů, vyprávění-Minulý prostý a minulý průběhový čas, minulý prostý a minulé perfektum-Modifikátory, used to, would, větný přízvuk, předložky-Legendární místa, adjektiva zakončená -ing and -ed, silná přídavná jména-Žádosti a nabídky, formální dopis, deník studia-Vyjadřování budoucnosti, plány a záměry, předpovědi-slova, která se používaji s výrazem "problem"-Slovní a větný přízvuka, pohádky-Testy z lekcí-Zápočtový test

Získané způsobilosti

Rozumí hlavním myšlenkám srozumitelné spisovné vstupní informace týkající se běžných témat, se kterými se pravidelně setkává v práci, ve škole, ve volném čase atd. Umí si poradit s většinou situací, jež mohou nastat při cestování v oblasti, kde se tímto jazykem mluví. Umí napsat jednoduchý souvislý text na témata, která dobře zná nebo která ho/ji osobně zajímají. Dokáže popsat své zážitky a události, sny, naděje a cíle a umí stručně vysvětlit a odůvodnit své názory a plány. Student se zaměřuje na samostatné používání jazyka.

Literatura

Murphy, R. English Grammar in Use, Fourth edition. CLANFIELD, L. Global. Intermediate. Student s Book with e-Workbook (DVD-ROM). Macmillan Dictionary and Thesaurus: Free English Dictionary Online.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet.Požadavky k zápočtu:1. Pravidelná docházka minimálně 80%.2. Aktivní účast na seminářích.3. Absolvování průběžných testů.4. Absolvování zápočtového testu s minimální úspěšností 60%. - - Absolvování tří průběžných testů s minimální úspěšností 65% - Při nevyhovění úrovni průběžného testování, napsání zápočtového testu z celého materiálu semestru v termínu, který dovolí řádnou přípravu (doporučeno využít až nejzazší datum prvního termínu zápočtu)- Průběžná práce s internetem a aktivní činnost ve výukovém elektronickém systému Moodle- Úspěšné absolvování zápočtového testu (výsledek minimálně 60%)- Při absolvování průběžných testů s průměrným výsledkem 75% a splnění ostatních náležitostí může vyučující udělit zápočet bez nutnosti psaní zápočtového testu.Poznámky: pasivita v seminářích a podprůměrné výsledky v průběžných testech mohou být důvodem k vyžadování plnění semestrálního testu, nesplnění docházky bez závažných důvodů (dlouhodobá hospitalizace aj.) může být příčinou nepřipuštění k zápočtu

Garant

Mgr. Alena Rosíková, Ph.D.