Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk 2 (CJV / A2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / A2 - Anglický jazyk 2, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Známé osobnosti, přítomné prosté perfektum- Výběr zaměstnání, přítomné prosté perfektum s výrazy already a yet- Slova s číslovkami, předpovědi- Problémy s IT technikou, instrukce; přídavná jména s infinitivem- Kulturní program, adjektiva končící na -ing a -ed; přítomné a minulé pasivum- Filmová ocenění, pasivum s udáním původce děje- Milovníci zvířat, přítomné perfektum pro dosud neukončené děje- Sport, u lékaře, fráze na dané téma- Věci kolem nás, účelový infinitiv- Podnikání, slovesa vyjadřující závazek (minulost)- Historické osobnosti, předložky pohybu, frázová slovesa,vztažné věty- Angličtina jako mezinárodní jazyk; vyjadřování souhlasu a nesouhlasu- Opakování- Zápočtový test

Získané způsobilosti

Student rozumí všem myšlenkám srozumitelné spisovné vstupní informace týkající se běžných témat, se kterými se pravidelně setkává v práci, ve škole, ve volném čase atd. Umí si poradit s většinou situací, jež mohou nastat při cestování v oblasti, kde se tímto jazykem mluví. Umí napsat souvislý text na témata, která dobře zná nebo která ho/ji osobně zajímají. Dokáže popsat své zážitky a události, sny, naděje a cíle a umí jasně vysvětlit a odůvodnit své názory a plány. Student samostatně používá jazyk.

Literatura

MURPHY, R. English Grammar in Use 4th Edition. Kerr, Philip. Straightforward : [pre-intermediate student s book]. 1st pub. Oxford : Macmillan, 2006. ISBN 978-0-230-02079-5.Cambridge Advanced Learner´s Dictionary With CD-ROM. Cambridge: Cambridge University Press, 2008. REDMAN, S. English Vocabulary in Use 3rd Edition Pre-Interm and Interm Edition with answers. Cambridge, 2013. ISBN 978-0-521-14989-1.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet.- Aktivní účast na seminářích.- Pravidelná docházka minimálně 80%.- Absolvování průběžných aktivit.- Úspěšné absolvování zápočtového testu s minimální úspěšností 60%.

Garant

Mgr. Alena Rosíková, Ph.D.