Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk Ruština 2 (CJV / A2R2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / A2R2 - Cizí jazyk Ruština 2, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Člen a předložky u jmen měst a zemí- Vynechání členu- Ženský rod u podstatných jmen označujících některá povolání- Tvoření množného čísla u podstatných jmen na -s, -x, - z- Přídavná jména s jedním tvarem pro oba rody- Postavení přídavného jména- Příslovce tázací- Číslovky základní - pokračování, skládání číslovek základních- Výslovnost a čtení některých nových číslovek základních- Číslovky řadové - úvod- Slovesa nepravidelná- Popis města, země, ve které(m) žiju- Popis osoby - základní údaje- Test

Získané způsobilosti

Student se orientuje v problematice časování pravidelných sloves všech francouzských slovesných tříd a je schopen pracovat i s novou skupinou nepravidelných sloves.

Literatura

C. Hugot, V. M. Kizirian, M. Waendendries. Alter Ego 1+. M. Pravdová. Francouzština pro začátečníky. LEDA. D. Abry, M.-L. Chalaron. La grammaire des premiers temps. FLEM. J. Bárta. Průvodce francouzskou gramatikou.

Požadavky

Prezence 80%.Úspěšné absolvování evaluačních testů a zápočtového testu (60%).Aktivní účast na cvičeních, domácí příprava k tématům.

Garant

Mgr. Alena Rosíková, Ph.D.