Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - předvolba - angličtina (CJV / AK2A0)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / AK2A0 - Cizí jazyk - předvolba - angličtina, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled probírané látky: gramatika a slovní zásoba učebnice Language to Go/ Pre-Intermediate Lessons 1 - 15Gramatika:- Minulý čas prostý- Vazba "like + -ing"- Přítomný čas prostý a průběhový- Přivlastňování- Modál should/shouldn´t , imperativy- Budoucnost pomocí "going to"- Stupňování- Přítomný prostý čas (v kontrastu k přítomnému průběhovému)- Kondicionál nultého typu- Vyjádření minulosti pomocí "used to"- Infinitiv k vyjádření účelu ("to"), "for" k vyjádření účelu a spojka "because"- Mít - Have / have got- Kvantifikace - "some", "any", "much", "many", "a lot of"- Vyjádření povinnosti pomocí "have to"/"had to"Slovní zásoba:Okruhy slovní zásoby vychází z každodenních komunikativních situací a praktických témat probíraných v jednotlivých lekcích učebnic (události v životě, záliby, počasí, oblečení, svatba, země a kontinenty, popis osoby/osobnosti, sport, zaměstnání, nabídky a žádosti, zvyky a chování, nakupování, vyjádření množství a čísla, v hotelu, jídlo a pití, atd.)

Získané způsobilosti

Student je schopen použivát získané jazykové kompetence v každodenních situacích - práce, škola, nakupování, vztahy, povinnosti, atd. Chápe jazykové zákonitosti a umí pracovat s autentickými materiály (např. text, poslech, mluvené slovo) dané úrovně a na ně adekvátně reagovat.

Literatura

CUNNINGHAM, G., MOHAMED, S. Language to Go : pre-intermediate : student s book. Harlow : Pearson Education Limited, 2002. ISBN 0-582-40397-9.

Požadavky

- Prezence 80 %- Aktivní účast- Plnění zadaných domácích úkolů, moodle- Úspěšné složení průběžných testů- Úspěšné složení závěrečného testu (60%)

Garant

Mgr. Hana Čechová