Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - předvolba - němčina (CJV / AK2N0)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / AK2N0 - Cizí jazyk - předvolba - němčina, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konverzační témata:- Stěhování(lekce 6)- U lékaře(lekce 7)- Sport (lekce 8)- Telefonování (lekce 9)- Cesta do zahraničí(lekce 10)Gramatika:Skloňování přídavných jmen v přívlastkuŘadové číslovky, vyjádření dataZvratná slovesaBudoucí časTázací zájmeno "welcher" a "was für ein"Vedlejší věty (wenn, weil)Stupňování přídavných jmen v přísudku a přívlastkuZeměpisné názvyVazby sloves a zájmenná příslovcePréteritumZpodstatnělá přídavná jménaVěty vztažnéSouřadící spojkyTest

Získané způsobilosti

Student rozumí smyslu textů a rozhovorů o běžných tématech, dokáže se bez přípravy zapojit do hovoru na známé téma, stručně vylíčit svůj názor či vyprávět příběh. Umí napsat gramaticky správně jednoduchý souvislý text na známé téma.

Literatura

DRMOLOVÁ,D.A KOL. Německy s úsměvem:upraveno podle nových pravidel pravopisu. Praha:Knihcentrum, 2000. ISBN 80-86054-81-0.POLÁŠKOVÁ,L. Problematika sociální práce a sociální pedagogiky v zahraničních pramenech. Kroměříž:Vyšší odborná škola pedagogická a sociální, 2004. BECKER,N.,BRAUNERT,J.,EISFELD,H. Dialog Beruf:Deutsch als Fremdsprache für die Grundstufe 2. Ismaning:Hueber, 2004. ISBN 3190015910.Höppnerová, Věra. Kontakte : deutsche Konversation = aktivní německá konverzace. Vyd. 1. Praha : Ekopress, 2005. ISBN 80-86119-99-8.DALLAPIAZZA,R.,EDUARD VON JAN.,DINSEL,S.,SCHUMANN,A. Tangram:Deutsch als Fremdsprache. Ismaning:Hueber Verlag, 2003. ISBN 3-19-011614-8.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. Povinná účast na seminářích (80 %)2. Aktivní účast (zpracování zadaných úkolů)3. Absolvování zápočtového testu s minimální úspěšností 60 %

Garant

Mgr. Renata Šilhánová, Ph.D.