Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Začátečník Francouzština (CJV / CJF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / CJF1 - Začátečník Francouzština, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Člen určitý a neurčitý- Podstatné jméno - rod podstatných jmen- Podstatné jméno - číslo podstatných jmen- Skloňování podstatných jmen- Přídavné jméno - číslo u přídavných jmen- Číslovky základní- Zájmena osobní nesamostatná- Sloveso - slovesa I. třídy- Vybraná nepravidelná slovesa- Zápor ve francouzštině- Otázka ve francouzštině- Základní pravidla francouzské výslovnosti- Test

Získané způsobilosti

Student se orientuje v časování pravidelných sloves I. třídy a je schopen pracovat i s omezenou skupinou nepravidelných sloves.Student dokáže vyjádřit pádové vztahy. Dokáže používat člen určitý a neurčitý u podstatných jmen, tvořit množné číslo a porozumět některým zvláštním případům.Orientuje se v systému základních číslovek.

Literatura

Raduga 1 : učebnice : ruština pro střední a jazykové školy. 1. vyd. Plzeň : Fraus, 1996. ISBN 808578470X.R. Steele, J. Zemiro. Exercons-nous 1. M. Pravdová. Francouzština pro začátečníky. LEDA. J. Bárta. Průvodce francouzskou gramatikou.

Požadavky

Prezence 80%.Úspěšné absolvování evaluačních testů a zápočtového testu (60%).Aktivní účast na cvičeních, domácí příprava k tématům.

Garant

Mgr. Magda Zálešáková