Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - němčina - středně pokročilí (CJV / CVN5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / CVN5 - Cizí jazyk - němčina - středně pokročilí, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Probíraná témata:- Práce (hledání práce, popis různých zaměstnání, práce v zahraničí)- Marketing- werbung (vliv reklamy na náš život)- Počítače ( popis, jejich vliv na společnost)- Kriminatita ( diskuse o problému, řešení kriminálního příběhu)Probíraná gramatika:- Skloňování přídavných jmen (prohloubení znalostí)- Předložky- Konjunktiv 1

Získané způsobilosti

Student je schopen komunikovat v německém jazyce v mluvené a psané formě na úrovni B1 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Student umí mluvit o sobě a své rodině,dokáže se vyjádřit k událostem a problémům rodinného života, pozvat přátele na různé akce, orientuje se a dokáže odůvodnit svůj výběr obchodu, výrobku, nakupování přes internet, vylíčit a obhájit svůj názor týkající se vlivu médií ,, je schopen plánovat schůzky, akce, získává slovní zásobu z oblasti marketingu a reklamy.

Literatura

Nekovářová, Alena. Alltagssprache Deutsch : 30 moderních konverzačních témat. 1. vyd. Plzeň : Fraus, 2003. ISBN 80-7238-143-1.Hoppnerová, V. Deutsche Konversation, Kontakte. Becker, N., Braunert, J., Eisfeld, H. Dialog Beruf : Deutsch als Frmdsprache fur die Grundstue 2. Ismaning: Heuber, 2004. ISBN 3190015910.Dreyer, Hilke. Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik : neubearbeitung. 1. Aufl. Ismaning : Max Hueber, 2000. ISBN 3-19-007255-8.Schumann, Johannes. Mittelstufe Deutsch : neubearbeitung mit Mustersatz der zentralen Mittelstufenprüfung. 1. Aufl. Plzeň : Fraus, 1995. ISBN 8085784939.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetPredpokladem pro úspešné uzavrení kurzu je zvládnutí uciva, slovní zásoby a gramatických struktur podle osnov. Úspešné absolvování záverecného testu (60%).

Garant

Mgr. Věra Kozáková, Ph.D.