Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akademické psaní 2 (CJV / DAAW2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / DAAW2 - Akademické psaní 2, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Psaní jednotlivých částí článku:- Metody a materiály- Výsledky (+diskuse)- Úvod- Závěr(y), poděkování- Název- Abstrakt, klíčová slova

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu je student schopen písemně prezentovat výsledky svého výzkumu v mezinárodním odborném časopise. Zná strukturu standardního článku (research paper), chápe typické rysy jeho jednotlivých částí, umí používat jazykové prostředky charakteristické pro tyto části, uvědomuje si rozdílné požadavky různých vydavatelů na formální stránku textu a řídí se jimi.

Literatura

Swales, J. M., Feak, Ch. B. Academic Writing for Graduate Students. Ann Arbor, 2004. ISBN 0-472-08856-4.různí autoři. literatura z oboru doporučená školitelem. různí autoři. učebnice anglické gramatiky a slovní zásoby.

Požadavky

Studenti průběžně překládají ke kontrole písemné úkoly - jednotlivé části článku založeného na vlastním výzkumu studenta. Konečná verze článku musí odpovídat požadavkům na stylistickou a gramatickou správnost textu a být v souladu s požadavky potenciálního vydavatele. Student si průběžně zvyšuje znalosti obecné angličtiny samostudiem. Výstupní znalost angličtiny na úrovni vyšší středně pokročilý (upper-intermediate = C1).

Garant

Ing. Dagmar Svobodová, MSc.