Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vyrovnávací kurz FAI 1 (CJV / DAPC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / DAPC1 - Vyrovnávací kurz FAI 1, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Čtení s porozuměním:- Pochopení instrukcí- Předvídání obsahu- Psaní poznámek- Použití autentických zdrojů- Vysvětlení datPsaní:- Popis- Článek- Shrnutí- Psaní podle poznámekGramatika:- Slovesa BE a HAVE- Přítomné, budoucí a minulé časy- Modální slovesa- Trpný rod- Otázka a zápor- Infinitiv a -ing- Struktury se slovesy- Členy u podstatných jmenSlovní zásoba v okruzích:- Sociální a politická témata- Média a zábavní průmysl- Práce a studium

Získané způsobilosti

Student je schopný rozumět hlavním myšlenkám složitých textů psaných jak na konkrétní, tak na abstraktní témata, včetně technické diskuze z jeho oboru. Reaguje plynně a spontánně v rozhovorech s rodilými mluvčími, je s nimi schopen konverzovat bez zřejmých omezení znalostmi slovní zásoby a gramatiky.Je schopen napsat jasný srozumitelný text včetně detailů, a to na široké spektrum témat.Dále je schopen vyjádřit svůj názor, zhodnotit jej a srovnat s jinými, popsat jejich pozitiva a negativa.

Literatura

Philpot, S.,Curnick, L. Headway Academic Skills Level 2 Student´s Book, Reading, Writing, and Study Skills. Oxford. ISBN 9780194741606.Gairns, R., Redman, S. New Oxford Word Skills Intermediate. Oxford University Press, 2011. ISBN 9780194620079.Swan, M.,Water, C. Oxford English Grammar Course Intermediate. Oxford University Press, , 2011. ISBN 978-0-19-442082-2.

Požadavky

Práce studentů je sledována průběžnými testy a komunikačními aktivitami v hodinách. Na konci semestru absolvují studenti závěrečný test. V testu prokážou znalost angličtiny na úrovni probrané látky, která je nutná jako vstupní předpoklad pro další kurz angličtiny v doktorském studiu.Podmínky prospěšné absolvování kurzu: - Aktivní účast v hodinách (maximálně 20% absence, vše řádně omluveno, materiály s sebou ve výuce). - Úspěšné zvládnutí průběžných testů z domácích úkolů (min. 60%) a závěrečného testu (min. 60%). - Vypracování ústních a písemných domácích úkolů. - Nahrazování zameškané výuky: odevzdání všech domácích úkolů ke kontrole vyučujícím.- Ve zcela výjimečných případech (dlouhodobá nemoc, hospitalizace potvrzená lékařem) může být výuka nahrazena vypracováním samostatné práce po dohodě s vyučujícím. Znalost angličtiny na úrovni B2, středně pokročilý.

Garant

Ing. Dagmar Svobodová, MSc.