Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické prezentace 1 (CJV / DATP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / DATP1 - Technické prezentace 1, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Komunikace před konferencí - telefonování, email- Konferenční abstrakt- Poster - příprava a prezentaceÚstní prezentace:- aspekty prezentace (analýza publika, komunikační cíl, rozdíl mezi písemnou a ústní komunikací, struktura)- zásady přípravy prezentace- jazyk prezentací (verbální prostředky)- přednes (hlas, vizuální prostředky, řeč těla, časový limit)- dotazy z publika a reakce na ně- typy prezentací (představení sebe a jiných, popis předmětu, definice/vysvětlení pojmu, popis procesu, problém - řešení)- kritéria pro hodnocení prezentací.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu je student komunikovat ústně (telefonování) i písemně (email) v situacích spojených s mezinárodními konferencemi. Student umí připravit a prezentovat poster, chápe aspekty ústní prezentace a umí je aplikovat na konkrétní podmínky. Je schopen vymezit účel prezentace, analyzovat publikum, pro které je určena, a používá registr a styl jazyka vhodný pro daný účel. Student umí rozlišit základní části prezentace a těchto poznatků využívá i při aktivní přípravě. Aplikuje stylistické a jazykové prostředky typické pro jednotlivé části prezentace a umí prezentaci strukturovat (signposts). Je schopen podpořit mluvní projev neverbálními prostředky, tj. řečí těla a vizuálními pomůckami. V tomto kontextu chápe odlišnosti od komunikace verbální a umí ovládat technické prostředky běžně používané pro ústní prezentace (PowerPoint, dataprojektor, notebook).

Literatura

Hughes, J., Mallet, A. Successful Presentations Video Course. Oxford, 2012. ISBN 9780194768368.různí autoři. literatura z oboru doporučená školitelem. různí autoři. akademické prezentace doporučené vyučujícím.

Požadavky

Znalost jazyka pro komunikaci před a v půběhu konference (telefonování, email).Příprava a prezentace posteru z vlastního výzkumu.Příprava a přednes prezentací na zadaná převážně obecně technická témata. Prezentace jsou kolektivně hodnoceny, sleduje se pokrok.Student samostudiem zlepšuje své znalosti anglické gramatiky a lexika.Znalost angličtiny na úrovni upper-intermediate (C1).

Garant

Ing. Dagmar Svobodová, MSc.