Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akademické psaní (CJV / DEAW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / DEAW - Akademické psaní, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se v rámci kurzu učí provádět akademický výzkum. Učí se řádně formulovat argument eseje. Studenti se naučí základy konstrukce odstavců včetně uvádějící tématické věty v odstavci.Na základě konstrukce odstavců se studenti učí jak sestavit a strukturovat akademickou esej včetně úvodu, uvedení teze, podpůrných odstavců, závěru, citací v textu a seznamu citované literatury.Studenti napíší vlastní autorskou akademickou esej v rozsahu 3 000 až 5 000 slov.V rámci kurzu se studenti učí za pomocí procesu vzájemné kritické revize ve skupině, kritiky a korektur.Studenti připraví svou esej k publikaci.

Získané způsobilosti

Studenti umí řádně formulovat argument eseje, chápou základy konstrukce odstavců včetně uvádějící tematické věty, ví jak sestavit a strukturovat akademickou esej včetně úvodu, uvedení teze, podpůrných odstavců, závěru, citací v textu a seznamu citované literatury. Studenti umí sestavit vlastní autorskou akademickou esej v rozsahu 3 000 až 5 000 slov.

Literatura

ISO 690: 2010. 2010. TURABIAN, Kate L. A Manual for Writers, 8th Edition. Chicago, 2013. ISBN 978-0226816388.WESTON, Anthony. A Rulebook for Arguments, Fourth Edition. 2009. ISBN 9780872209541.

Požadavky

Povinná účast na seminářích pro studenty denního studia.Vypracování recenze v rozsahu dvou normostran.Vypracování odpovídající akademické eseje v rozsahu 3 000 - 5 000 slov podle studijního zaměření. Esej bude obsahovat úvod, uvedení teze, podpůrné odstavce, závěr, citace v textu a seznam citované literatury.

Garant

Mgr. Hana Atcheson