Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akademické psaní 1 (CJV / DTAW1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / DTAW1 - Akademické psaní 1, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Čtení- Struktura vět- Rychlé čtení, vyhledávání informací (skimming, scanning)- Shrnutí- Účel textu.Psaní- Přístup k akademickému psaní.- Od obecného ke specifickému.- Problém, proces, řešení.- Komentář k číselným údajům (tabulky, grafy).- Souhrn.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu student dokáže přesně pochopit autentický text a pracovat s ním, chápe vztah mezi účelem odborného textu a jeho jazykovými a formálními rysy a dokáže své znalosti aplikovat při psaní krátkých textů různých typů (obecný - specifický, problém - proces - řešení, komentář k tabulkám a grafům, psaní souhrnu apod.) na obecné téma.

Literatura

Swales, J. M., Feak, Ch. B. Academic Writing for Graduate Students. Ann Arbor, 2004. ISBN 0-472-08856-4.de Chazal, E., McCarter. Oxford EAP - A Course in English for Academic Purposes (B2). Oxford, 2012. ISBN 978-0-19-400178-6.různí autoři. literatura z oboru doporučená školitelem. různí autoři. učebnice anglické gramatiky a slovní zásoby.

Požadavky

Studenti průběžně vypracovávají zadané domácí úkoly, a to jak z oblasti čtení, tak psaní. Konečné verze textů musí odpovídat požadavkům na stylistickou, gramatickou a formální správnost. Student samostudiem udržuje a zlepšuje své znalosti gramatiky a lexika v obecném jazyce.

Garant

doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D.