Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doktorandi - angl. pro výtvarná umění 3 (CJV / DVU3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / DVU3 - Doktorandi - angl. pro výtvarná umění 3, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Přístup k akademickému psaní- Od obecného ke specifickému- Abstrakt a shrnutí článku- Souhrn delšího písemného textu- Souhrn přednášky- Souhrn konverzace

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu student chápe vztah mezi účelem odborného textu a jeho jazykovými a formálními rysy a dokáže své znalosti aplikovat při psaní krátkých textů, abstraktu a shrnutí.

Literatura

Chazal de, E. McCarter S. Oxford EAP, A course in English for Academic Purposes. OUP, 2012. ISBN 9780194001786.různí autoři. literatura z oboru doporučená školitelem. McCarthy, M. and O´Dell, F. Academic Vocabulary in Use. CUP, 2008. ISBN 978 0 521 68939 7.Swales, J.M. and Feak, Ch.B. Academic Writing for Graduate Students. The University of Michigan, 2012. ISBN 978 0 472 03475 8.Paterson, K. Oxford Grammar for EAP. OUP, 2013. ISBN 978 0 19 432999 6.různí autoři. učebnice anglické gramatiky a slovní zásoby.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet, zápočtový test.Studenti průběžně předkládají ke kontrole zadané písemné úkoly podle specializace. Konečné verze textů musí odpovídat požadavkům na stylistickou, gramatickou a formální správnost. Student samostudiem zlepšuje své znalosti gramatiky a lexika v anglickém jazyce jak psaním, tak čtením odborného textu.Požadavky k zápočtu:Studenti během semestru přečtou cca 200 stran odborného textu/knihy (schváleného školitelem) a zpracují jeho shrnutí na 2 až 3 strany, uvedou bibliografické údaje zpracovaného textu. Dále zpracují shrnutí vybraného odborného článku v anglickém jazyce. Oba texty odevzdají před přistoupením k zápočtovému testu. Zápočtový test: Student vypracuje krátké shrnutí odborného textu, který je mu na místě předložen.

Garant

Mgr. Hana Atcheson