Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro obchodní komunikaci (CJV / EBC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / EBC - Angličtina pro obchodní komunikaci, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je koncipován jako specifická příprava k mezinárodní zkoušce zakončené certifikátem, který je uznávaný zaměstnavateli po celém světě. Zkouška EBC je písemná zkouška zaměřená na písemnou komunikaci v obchodním styku. Vyžaduje znalost firemního prostředí a slovní zásobu spojenou s obchodní korespondencí. Je určena ke zdokonalení praktických znalostí, které uchazeči uplatní při obchodním písemném styku se zahraničními partnery.- Obchodní dopis- Memorandum- Fax- Formátovaný dopis- Zpráva- Článek- Tisková zprávaJe procvičována slovní zásoba v následujících tématech:- Telefonování- Obchodní schůzky- Struktura firmy- Práce a kariéra- Lidské zdroje- ŠkoleníGramatické okruhy:- Gramatické časy- Tvorba přímé a nepřímé otázky- Rozkazovací způsob- Vyjadřování množství a číselných hodnot- Kondicionál- Členy a interpunkce,- Spojky.Tematické okruhy sylabu na úrovni 1:- Porozumění základní interní a externí obchodní korespondenci, např. memoranda, obchodní formální dopisy, záznamy telefonních vzkazů, faxy a emaily.- Další dovednosti zahrnují doplnění nebo odvození informací z obchodních dokumentů jako jsou například objednávky, cenové nabídky a faktury. - Také se pracuje s jednoduchými tabulkami a časovými rozpisy. Je procvičováno psaní dopisů a memorand obsahujících běžné rutinní informace.Úroveň 2:- Demonstrace porozumění výše uvedených dokumentů v úrovni 1 a dále schopnost přípravy konceptů obchodní zprávy, oběžníků, krátkých článků do novin nebo inzerce.

Získané způsobilosti

Získané jazykové kompetence a předpoklady zahrnuté na úrovni 1:Porozumění základní interní a externí obchodní komunikaci, například memoranda, faxové zprávy, emaily a dopisy.Doplňování a dedukce daných informací v obchodních dokumentech, jako jsou objednávky, žádosti, cenové nabídky a faktury.Dovednost popsat a shrnout informace či statistiky podané v tabulkách a časových rozpisech.Psaní základních stručných dopisů obsahujících běžné informace týkající se firemní komunikace.Úroveň 2 zahrnuje následující způsobilosti:Práce s cestovními itineráři, komplexní objednávky a statistické přehledy obchodních údajů. Dovednost psaní obsáhlejšího obchodního dopisu nebo memoranda v reakci na zadanou situaci. Příprava dalších obchodních dokumentů jako jsou oběžníky, tiskové zprávy a články.

Literatura

Alyson Goldstein. A Guide to Pitman Qualifications´ Examinations - English for Business Communications Level1. United Kingdom, 2000. ISBN 0716920107.Emmerson, P. Email English. Macmillan, 2004. ISBN 9781405012942.Allison, J. Emmerson, P. The Business. Macmillan Education, 2007. ISBN 9781405083690.ADAM, J.H. Anglicko-český ekonomický slovník. LEDA Praha, 2003. ISBN 80 85927 70 5.EMMERSON,P. Busimness Grammar Builder, MacMillan Publishers, 2007. Emmerson, P. Business Builder, MacMillan Publishers, 2006. MacMillan Publishers, 2006. Mascull, Bill. Business vocabulary in use : [intermediate]. 1st ed. Cambridge : Cambridge University Press, 2002. ISBN 0-521-77529-9.Murphy, R. English Grammar in Use. CUP. Koktavá, Petra. Obchodní korespondence v angličtině = Business correspodence in English : [vzory s komentářem]. Vyd. 2. Praha : Computer Press, 2004. ISBN 80-7226-749-3.ASHLEY, A. Oxford Handbook of Commercial Correspondence. OUP, 2003.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetPožadavkem k zápočtu je složení testu EBC na 65% což odpovídá známce E. Toto je také hranice úspěšnosti pro oficiální test EBC, na který se studenti mohou následně přihlásit a zaplatit si zkoušku EBC s certifikátem. Požadovaná docházka je 80%, student povinně vypracovává písemné úkoly zadávané v průběhu semestru.

Garant

Mgr. Hana Atcheson