Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - ruština (CJV / KA2R)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / KA2R - Cizí jazyk - ruština, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Řadové číslovky- Skloňování osobních zájmen (doplnění)- Minulý čas- Skloňování podstatných jmen (doplnění)- Slovesné vazby- Vyjádření vykání- Pohyblivý přízvuk u sloves- Pravopisné výjimky- Výslovnost párových tvrdých a měkkých souhlásek- Změny intonace otázek podle jejich smyslu- Test

Získané způsobilosti

Student umí hovořit o zájmové činnosti. Je schopný vyjádřit dojmy z divadelních, filmových a jiných uměleckých představení či pohovořit o studiu. Ovládá nejenom přítomný a budoucí čas, ale také čas minulý.

Literatura

Raduga 1 : učebnice : ruština pro střední a jazykové školy. 1. vyd. Plzeň : Fraus, 1996. ISBN 808578470X.Brčáková, Dagmar. Ruská konverzace = Govorite po-russki. 2., upr. a rozš. vyd. Praha : Leda, 2000. ISBN 80-85927-63-2.

Požadavky

Prezence 100%.Domácí příprava k tématům. Pro získání zápočtu musí studenti úspěšně, tj. na 60%, absolvovat dva písemné testy.

Garant

Mgr. Magda Zálešáková