Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - ruština (CJV / KA3R)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / KA3R - Cizí jazyk - ruština, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Skloňování podstatných jmen všech probraných typů v mn. č.- Nesklonná podstatná jména- Výjimky ve skloňování podstatných jmen- Podstatná jména životná a neživotná- Pohyblivé -o-/-e- u podstatných jmen- Výjimky v časování sloves- Předložkové vazby- Výslovnost předložkových spojení- Pohyblivý přízvuk podstatných jmen středního rodu- Intonace souvětí- Práce s rozšiřujícími texty- Evaluační test

Získané způsobilosti

Student se orientuje v systému ruské gramatiky, ve zvukové a grafické stránce jazyka. Dovede interpretovat nabyté vědomosti v běžné komunikaci při nakupování, orientaci ve městě, cestování.

Literatura

Jelínek S. a kol. Raduga II. Fraus, Plzeň, 1997. ISBN 80-85784-73- 4.Raduga 1 : učebnice : ruština pro střední a jazykové školy. 1. vyd. Plzeň : Fraus, 1996. ISBN 808578470X.Brčáková, D., Mistrová, V., Arapova, N. Govorite po-russki - Ruská konverzace. Leda Praha, 2000.

Požadavky

Prezence 100%.Domácí příprava k tématům. Studenti musí úspěšně, tj. na 60%, absolvovat dva písemné testy.Znalost ruštiny na úrovni středně pokročilý.

Garant

Mgr. Magda Zálešáková