Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - ruština (CJV / KA4R)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / KA4R - Cizí jazyk - ruština, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Slovesné vazby odlišné od češtiny- Časování sloves - rozšíření- Skloňování přídavných jmen- Zpodstatnělá přídavná jména- Tázací zájmena- Výrazy protože, proto- Vyjádření významů: je třeba, musí se, musím, mám (ne)smí se, (ne)smím, je možno- Datum, psaní data v dopise- Dotazy a odpovědi, jak se komu daří a co je nového- Dotazy a odpovědi, jak kdo vypadá, komu je podobný, jak se obléká- Vyplňování dotazníku- Vyjádření omluvy a politování- Test- Prezentace

Získané způsobilosti

Student se orientuje v systému ruské gramatiky, ve zvukové a grafické stránce jazyka. Dovede interpretovat nabyté vědomosti v běžné komunikaci při nakupování, cestování, vyjadřování názorů na osobní vlastnosti lidí. Je schopen zdůvodnit vlastní stanovisko.

Literatura

Jelínek, S. a kol. Raduga II. Fraus Plzeň, 1996. Kozlova, T.V. a kol. Dogovorilis: obchodujeme, podnikáme a komunikujeme v ruském jazyce. Fraus Plzeň, 2004. Brčáková, D. Mistrová, V., Arapova, N. Govorite po-russki - Ruská konverzace. Leda Praha, 2000.

Požadavky

Prezence 100%.Domácí příprava k tématům. Studenti musí úspěšně, tj. na 60%, absolvovat dva písemné testy.Prezentace na zadané téma.

Garant

Mgr. Magda Zálešáková