Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná angličtina II (CJV / KAAO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / KAAO2 - Odborná angličtina II, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se zaměřuje na to, aby student získal poznatky a praktické znalosti z následujících okruhů:- Čtení jako aktivní proces, využití znalostí problému, předvídání obsahu z nadpisu, struktury textu, extenzivní a intenzivní čtení, čtení pro získání informací.- Strategie skimming (zběžné čtení).- Scanning (vyhledání konkrétní informace v textu).- Intenzivní čtení, práce s jazykem (slovní zásoba, gramatika, struktura věty).- Přenos informací (doplnění a popis diagramu, tabulky, grafu).- Shrnutí informací, jejich reprodukce.- Dovednosti potřebné pro semináře a přednášky v angličtině (poslech, vedení poznámek atd.).- Hraní rolí, scénáře, simulace z oblasti technologie.- Ústní prezentace v technologii - analýza obecenstva, obsah, struktura, jazykové prostředky, neverbální komunikace, visuální pomůcky.

Získané způsobilosti

Student umí získat, zpracovat a prezentovat technické informace v angličtině na úrovni B1 - středně pokročilý. Je schopen porozumět odbornému textu, vyhledat v něm potřebné informace a shrnout jeho obsah.

Literatura

Glendinning, Eric H., Lansford, Lewis and Pohl, Alison. Technology for engineering and applied sciences. 2013. ISBN 9780194569712.Gledinning, E. H., McEwan, J. Basic English for computing. OUP, 2003. Demetriades. Information technology workshop. OUP. Boeckner, Keith. Oxford English for computing. 1st ed. Oxford : Oxford University Press, 1993. ISBN 0-19-457387-7.Glendinning, Eric H. Oxford English for electrical and mechanical engineering. Oxford : Oxford University Press, 2001. ISBN 194573923.Glendinning, Eric H. Oxford English for electronics : answer book with teaching notes. Oxford : Oxford University Press, 1993. ISBN 194573850.Glendinning, Eric H. Oxford English for information technology. 1st pub. Oxford : Oxford University Press, 2002. ISBN 0-19-457375-3.V. HOLLET. Tech Talk. OUP.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet- Docházka a aktivní účast v hodinách - min 80 %- Soustavná domácí příprava- Úspěšné splnění průběžnýého a závěrečného testu min 60%- Přednesení prezentace. Prezentace musí být zaslána na mail nebo na Moodle nejméně 24 hodin před prezentováním. Pokud bude dodána později, strhávají se 2 body. Pokud nebude dodána do data prezentování, bude strženo 5 bodů. Max. počet bodů za prezentaci je 15.

Garant

Mgr. Tereza Outěřická