Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk (CJV / KEA2C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / KEA2C - Anglický jazyk, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- E-mail- Počítače- Budoucí čas- Internet- Obchodní jednání- Modální slovesa- Gerundium- Slovesné vzory- Druhy komunikací- Předložky- Formální obchodní dopis- Neformální obchodní dopis

Získané způsobilosti

Student má znalosti z oblasti anglické obchodní korespondence. Je obeznámen se standardní úpravou obchodního dopisu a je schopen sestavit formální obchodní dopis. Student dokáže rozlišit formální a neformální fráze užívané v korespondenci emailem a dopisem. Student se orientuje v gramatických strukturách gerundia, infinitivu a příčestí na jazykové úrovni B1 až B2 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Student dokáže vyhledat a použít odbornou slovní zásobu, kterou potřebuje k popisu moderního výrobku nebo technologické novinky.Další získané dovednosti zahrnují:Tvorba a odpověď na písemnou žádost, písemná nabídka, vytvoření objednávky a její přijetí, fakturování. Jednání se zákazníky při prodeji a v případě reklamace. Poskytování informací, stížnosti a omluvy.

Literatura

Murphy, Raymond. English Grammar in Use, Intermediate. Powell, M. In Company, Intermediate. Macmillan Publishers, 2005. Emmerson, P. Business Builder, MacMillan Publishers, 2006. MacMillan Publishers, 2006. Emmerson, P. Business Grammar Builder. Mascull, Bill. Business vocabulary in use : [intermediate]. 1st ed. Cambridge : Cambridge University Press, 2002. ISBN 0-521-77529-9.Emmerson, Paul. Email English. Macmillan Publishers. ISBN 9781405012942.Ashley, A. Oxford Handbook of Commercial Correspondence. Hughes, J. Telephone English. MacMillan Publishers, 2006.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu-klasifikovaný zápočetPožadavky na studenta1. Aktivní účast na cvičeních. 2. Zvládnutí slovní zásoby k jednotlivým tematickým celkům dle osnov a doplňkové slovní zásoby dle požadavků vyučujícího. 3. Zvládnutí gramatických struktur podle osnov, včetně samostudia povinné literatury. 4. Vypracování ústních a písemných úkolů.5. Úspěšné absolvování průběžných testů a závěrečného testu (2 opravné termíny)s minimální úspěšností 60%.Závěrečný test tvoří 2 části:1. Gramatika, lexikální znalosti založené na probraném učivu.2. Obchodní dopis.Úkolem pro celý rok studia je přečíst, vypracovat shrnutí a vypsat slovní zásobu z cca 3-5 stran anglického/amerického odborného textu. Splnění tohoto úkolu a diskuse o daném odborném textu bude podmínkou pro absolvování zkoušky v letním semestru.

Garant

PhDr. Jana Semotamová

Vyučující

Mgr. Alena Rosíková, Ph.D.Mgr. Martin Rozehnal