Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk 2 - ruština (CJV / KMU1R)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / KMU1R - Cizí jazyk 2 - ruština, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Raduga po novomu III, lekce 1-3.- Setkání se známým/známou. Časování slovesa /věrnúťsa/.- Věty typu /Mně priďótsa ittí pěškóm/, /Mně prišlós ittí pěškóm/, /Zděs ňét těátra/, /Zděs ňé bylo těátra/- Reálie: Komunikace lidí v různých zemích.- Nácvik čtení a poslechu s porozuměním.- Přijímací pohovor. Vnější vzhled člověka. Umělecký portrét v malířství.- Vyjádření podobnosti: /pochóž na kavó/- Skloňování přídavných jmen podle vzoru /nóvyj/- Skloňování řadových číslovek (kromě /tr?étij/). Vyjadřování data.- Nácvik čtení a poslechu s porozuměním.- Oblečení. Módní přehlídka.- Vazba /Učíťsa na kavó/. Vyjádření vzájemnosti.- Použití zájmen /kakój/, /katóryj/.- Věty typu /Na něj bylá kóftočka/. Časování sloves /oďéťsa/, /naďéť/, /sňať/.- Test

Získané způsobilosti

Student rozumí výrazům a frázím nejběžnějšího výskytu a použití (informace o rodině, nákupech, okolí, zaměstnání). Student umí jednoduchým způsobem komunikovat, zejména pokud jde o prostou a přímou výměnu informací na známá témata. Student umí jednoduše povyprávět o svém zázemí, o tom, co jej bezprostředně obklopuje. Student je schopný základní komunikace na téma Setkání s přítelem, Komunikace lidí z různého kulturního prostředí, Vnější vzhled lidí, Přijímací pohovor, Umělecký portrét (malířství), Oblečení. Student umí na ta z témat, která jsou mu blízká, nebo odráží jeho osobní zájem vytvořit krátký souvislý text.

Literatura

JELINEK, S. a kol. Raduga po novomu III. Pracovní sešit. Plzeň: Fraus, 2009. ISBN 978-80-7238-773-1.Raduga 3 : po-novomu. 1. vyd. Plzeň : Fraus, 2009. ISBN 978-80-7238-772-4.Šroufková, Miloslava. Rusko-eeský, eesko-ruský slovník = Russko-eešskij, eešsko-russkij slovar . Vyd. 1. Praha : Leda, 1998. ISBN 80-85927-41-1.Lepilová, Květuše. Rusky na cesty : základní slovní obraty pro dorozumění s cizincem. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1563-3.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet.Požadavky k zápočtu:1. Aktivní účast na seminářích. 2. Pravidelná docházka minimálně 80%.3. Absolvování průběžných testů.4. Úspěšné absolvování zápočtového testu s minimální úspěšností 60%.

Garant

Mgr. Alena Rosíková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Alena Rosíková, Ph.D.