Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - předvolba - němčina (CJV / KP2N0)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / KP2N0 - Cizí jazyk - předvolba - němčina, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Představení se, rodina.- Na návštěvě u přátel v zahraničí.- Orientace ve městě.- Jídlo a pití.- Bydlení, ubytování v hotelu.- Zdraví, u lékaře.- Nákupy, obchody, internetové nakupování.- Telefonování.- Volnočasové aktivity.- Můj pracovní den.- Povolání.TestGramatika:- Minulý cas silných a smíšených sloves- Souradící spojky- Vedlejší vety se spojkou "aby"- Krácení vet se spojkou "dass" a "damit"- Trpný rod- Infinitiv trpného rodu- Konjuktiv préterita a opisná forma tvaru s "würde"- Urcování rodu podstatných jmen- Věty časové- Infinitivní vazby se "statt zu"

Získané způsobilosti

Student je schopen komunikovat v německém jazyce, ovládá základní slovní zásobu, orientuje se v jednoduchých textech na úrovni A2 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

BERGLOVÁ E., FORMÁNKOVÁ E., MAŠEK M. Moderní gramatika němčiny. Plzeň: Fraus, 2002. ISBN 80-7238-144-X.Drmlová, Dana a kol. Německy s úsměvem : upraveno podle nových pravidel pravopisu. Praha : Knihcentrum, 2000. ISBN 80-86054-81-0.Becker, N., Braunert, J., Eisfeld, H. Dialog Beruf : Deutsch als Frmdsprache fur die Grundstue 2. Ismaning: Heuber, 2004. ISBN 3190015910.KRÁLOVÁ,E.A KOL. Ilustrovaný tematický slovník německo-český. Plzeň:FRAUS, 2007.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. Povinná účast (80 %) 2. Aktivní účast (zpracování všech zadaných úkolů)3. Absolvování zápočtového testu s minimální úspěšností 60%

Garant

Mgr. Renata Šilhánová, Ph.D.