Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - francouzština (CJV / KP3F1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / KP3F1 - Cizí jazyk - francouzština, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je úvodem do základů francouzské gramatiky, fonetického systému a reálií frankofonních oblastí.- Překladová, transformační, doplňovací a substituční cvičení na vybrané gramatické a lexikální jevy- Cvičení stimulující k samostatnému tvoření slovních spojení a vět- Reprodukce obsahu čteného či slyšeného textu- Upevňování řečových dovedností; reagování na zadané podněty a doplňování vhodných slov do úvodních obratů typických pro krátké rozhovory v dané tematické oblasti

Získané způsobilosti

Student se orientuje v časování pravidelných sloves I. třídy a je schopen pracovat i s omezenou skupinou nepravidelných sloves. Umí vyjádřit pádové vztahy. Dokáže používat člen určitý a neurčitý u podstatných jmen, tvořit množné číslo a porozumět některým zvláštním případům. Orientuje se v systému základních číslovek.

Literatura

J. Girardet, J. Pécheur . Campus I. R. Steele, J. Zemiro. Exercons-nous 2. M. Pravdová. Francouzština pro začátečníky, LEDA.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích.Úspěšné absolvování zápočtového testu (min. 60%).Domácí příprava k tématům probíraných na seminářích.

Garant

Mgr. Magda Zálešáková

Vyučující

Mgr. Magda Zálešáková