Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - ruština (CJV / KP4R2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / KP4R2 - Cizí jazyk - ruština, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Slovesa prvního a druhého časování- V obchodě, osobní údaje- V práci- V restauraci- Práce a odpočinek- Moje firma- Klima- Roční období- Plány do budoucnosti- Země a národnosti- Jednočlenné věty- Test

Získané způsobilosti

Student rozumí jednoduchým výrazům a frázím, které odráží realitu každodenního života. Některé z nich umí aktivně používat. Umí představit sebe i své přátele, nebo rodinné příslušníky a umí zadávat dotazy osobního charakteru, jako například odkud kdo je, co kdo má, čím kdo je apod. Na takové otázky umí i odpovídat. V dialogu umí navázat na jiného mluvčího, pokud je jeho řeč srozumitelná (mluví dostatečně zřetelně a pomalu)a pokud zohlední úroveň jazykové znalosti studenta. Student je schopný základní komunikace na téma Profese, Volný čas, Seznámení, Studium. Student umí i zahájit/vyvolat rozhovor na uvedená (známá)témata, dokáže v této souvislosti podat informaci nejen o sobě, ale i svých blízkých, nebo známých.

Literatura

nullDekanová, Ondrejčeková. Da! Ruština učebnice a cvičebnice. Nitra, 2008. ISBN 978-80-89132-64-5.Belyntseva, Janek. Učebnice současné ruštiny 1 díl Vhodné i pro samouky. Brno, 2011. ISBN 978-80-251-2442-0.Šroufková, Miloslava. Rusko-eeský, eesko-ruský slovník = Russko-eešskij, eešsko-russkij slovar . Vyd. 1. Praha : Leda, 1998. ISBN 80-85927-41-1.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet.- Aktivní účast na seminářích.- Pravidelná docházka minimálně 80%.- Absolvování průběžných testů.- Úspěšné absolvování zápočtového testu s minimální úspěšností 60%.

Garant

Mgr. Alena Rosíková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Alena Rosíková, Ph.D.