Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná angličtina 1 (CJV / P3OA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / P3OA - Odborná angličtina 1, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Zdravotní sestra/Porodní asistentka- Nemoci a jejich příznaky- Typy bolesti- Typy a formy medikace- Dávkování- Alternativní způsoby léčby- Výživa a obezita- Lékařská anamnézaDovednosti: Poslech dialogů mezi lékařem a pacientem, četba odborných textů.

Získané způsobilosti

Student zná subjektivní a objektivní příznaky signalizující nějaké onemocnění. Umí s použitím všech hlavních časů klást pacientovi otázky vedoucí ke zjištění příznaků onemocnění, dokáže porozumět pacientovi, který popisuje druhy bolesti, a umí o tom napsat zápis. Student dokáže popsat druhy a formy léků a rozumět pokynům vztahujícím se k jejich podávání. Je také schopen odebírat minulou anamnézu.

Literatura

TOPILOVÁ, V. Anglicko-český / česko-anglický lékařský slovník. Praha: Grada Publishing+Avicenum, 1999. LAMPEROVÁ, V. English for Nursing. Academia centrum UTB ve Zlíně, 2007. GRICE, T. Nursing 1. Oxford University Press, 2007.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetAktivní účast na seminářích, minimálně 80 %.Test z probrané látky, který zahrnuje gramatiku a odborná témata. Úspěšnost testu minimálně 60 % s možností jedné opravy.Samostudium (procvičování gramatických jevů a rozšiřování slovní zásoby)

Garant

Mgr. Romana Divošová