Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - angličtina (CJV / PAA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / PAA1 - Cizí jazyk - angličtina, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu pokrývá lekce 1-6 učebnice Straightforward Pre-Intermediate:- Otázky se slovesem 'to be', otázky s pomocnými slovesy, otázky s 'How' a 'What', minulý prostý čas, vazba 'used to', minulý průběhový čas.- Počitatelná a nepočitatelná pod. jména.- Výrazy 'some, any, many, most, no'.- Kvantifikátory.- Přítomný prostý čas.- Frekvenční příslovce a fráze.- Přítomný průběhový čas.- Stavová slovesa.- Předložky s časovými výrazy.- Vyjadřování budoucnosti (plány, 'will').- Vyjadřování 2.a 3. stupně.- Modifikátory.- Slovesné vzorce.Předmět je zaměřen na slovní zásobu a funkční jazyk související s probíranými tématy: Talking about your family and friends. Asking for information. Talking about your schooldays. Choosing a language school. Directions. Describing and comparing. Invitations and suggestions. Planning a trip. Planning improvements in your town for tourists. Food. Planning a theme restaurant. Eating out. Making a reservation in a restaurant.Dále bude probírána slovní zásoba s ohledem na budoucí profesní uplatnění studentů.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu student umí správně používat gramatické struktury, disponuje slovní zásobou na dané úrovni a dokáže komunikovat v cizím jazyce v jednoduchých a běžných situacích.

Literatura

Jones, Matthew. Straightforward : pre-intermediate workbook with key. 1st pub. Oxford : Macmillan, 2005. ISBN 978-1-4050-7525-1.Kerr, P. Straightforward Pre-intermediate - Student´s Book. Macmillan, 2005. ISBN 978-14050-1057-3.McCarthy, M., O Dell, F. English Vocabulary in Use : Elementary. Cambridge : Cambridge University Press, 1999. ISBN 0521656257.Raymond Murphy. Essential Grammar in Use.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet- Docházka 80 %- Aktivní účast na seminářích- Plnění domácích úkolů- Splnění průběžného testu min 60%- Splnění závěrečného testu min 60%Student musí mít povinně svoji učebnici a ne již vyplněnou z předchozího roku.

Garant

Mgr. Tereza Outěřická