Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk - angličtina (CJV / PAA3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / PAA3 - Cizí jazyk - angličtina, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět tématicky pokrývá lekce 1-6 učebnice Straightforward Intermediate- Přítomný čas prostý a průběhový.- Stavová a dynamická slovesa.- Podmětné a předmětné otázky.- Předpřítomný čas a minulý prostý čas.- Frázová slovesa.- Modální slovesa vyjadřující povinnosti, svolení a zákaz (přítomnosti, minulost)- Make, let and allow.- Minulý čas prostý a průběhový.- Both and neither.- Předminulý čas prostý.- Časové spojky.- Vyjadřování srovnání.- Přídavná jména a negativní předpony.- Vyjadřování srovnání pomocí pod. jmen.- Vyjadřování budoucnosti (budoucí plány, předpovědi).- Časové věty a přítomné časy.- Nepřímé otázky.Předmět je zaměřen na slovní zásobu a funkční jazyk související s probíranými tématy: Popis osob. Cestování. Doprava. Ubytování. Místo, kde bydlím. Popis podobností a rozdílů. Reklama. Kancelář. Na telefonu. Plánování dovolené.Dále je probírána slovní zásoba s ohledem na budoucí profesní uplatnění studentů.

Získané způsobilosti

Student rozumí hlavním myšlenkám srozumitelné spisovné vstupní informace a zná jazyk tak, aby se domluvil v rámci běžných tématických okruhů (e.g. cestování, ubytování, kultura, koníčky). Přiměřeně správně používá běžné gramatické prostředky v rámci snadno předvídatelných situací. Umít napsat jednoduchý souvislý text na téma, které dobře zná (e.g. a popis města). Dokáže iniciovat, udržet a ukončit jednoduchou konverzaci. Dokáže popsat události, lidi, zeptat se na informaci, vyjádřit žádost, vyjádřit a odůvodnit plán, vyjádřit výhody a nevýhody.

Literatura

Kerr Philip and Jones Ceri. Straightforward Intermediate Student´s Book , 2nd Edition. 2012. ISBN 978-0-230-42324-4.Murphy, R. English Grammar in Use. Cambridge: Cambridge University Press, 2003. ISBN 0-521-52931-X.McCarthy, M., O´Dell, F. English Vocabulary in Use. Cambridge : Cambridge University Press, 1994. ISBN 052158647X.John Waterman. Straightforward Intermediate - Workbook with key, 2nd Edition. 2012. ISBN 9780230423268.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočet- Docházka 80 % - Aktivní účast na seminářích - Plnění domácích úkolů - Splnění průběžného testu min 60 %- Splnění závěrečného testu min 60 % Student musí mít povinně svoji učebnici a ne již vyplněnou z předchozího roku.

Garant

Mgr. Tereza Outěřická