Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná angličtina (CJV / PANJ4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / PANJ4 - Odborná angličtina, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Fáze lidského života;- Ženský reprodukční systém;- Antikoncepce;- Sexuálně přenosné nemoci;- Těhotenství;- Porodní doby ;- Ošetřovatelská profese v gynekologii a porodnictví.Gramatika: Přehled časů v angličtině dle pokynů na semináři v rozsahu doporučené literatury.Dovednosti: Poslech dialogů mezi lékařem a pacientem.

Získané způsobilosti

Student dokáže dobře pochopit jednoduché odborné texty v angličtině a zorientovat se v nich. Jedná se zejména o tematické okruhy z oblasti porodnictví, porodní asistence a gynekologie. Student používá angličtinu pro komunikaci v oblasti zdravotnických služeb a dokáže vyplnit základní zdravotnickou dokumentaci vedenou na různých odděleních v nemocnici.

Literatura

TOPILOVÁ, V. Anglicko-český / česko-anglický lékařský slovník. Grada Publishing + Avicenum, 1999. LAMPEROVÁ, V. English for Nursing. Academia centrum UTB ve Zlíně, 2007. GRICE, TONY. Nursing 1. Oxford University Press, 2007. JAROŠČÁK, M. English-Czech Thematic Dictionary: the physical side of humans Anglicko-český tematický slovník: člověk po stránce fyzické. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, 2005. First aid manual : the authorised manual of St. John Ambulance, St. Andrew?s Ambulance Association, and the British Red Cross. 8-th ed., revised. London : Dorling Kindersley, 2006. ISBN 1-4053-1573-3.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPožadavky k zápočtu:Účast na seminářích, minimálně 80%.Splnění písemného testu s minimálně 60% úspěšností a možností jedné opravy.Témata: Stages of Human Life; Female Reproductive System; Types of Contraception; Sexually Transmitted Diseases; Pregnancy; Stages of Labour; Nursing Care in Gynaecology and Obstetrics.Studenti vypracují seminární práci, která se bude tématicky vztahovat k jejich závěrečné bakalářské práci. Požadavky ke zkoušce:- krátké ústní shrnutí seminární práce v angličtině- schopnost přečíst jednoduchý lékařský text se správnou výslovností a přeložit ho do češtiny- následující témata: Human Body; Body Systems; Disorders of Body Systems; Taking Vital Signs; Visit to a Doctor; Diseases and their Signs and Symptoms; The Hospital Team; Hospital Departments; Hospital Admissions; A Nurse; First Aid; Emergency First Aid; Medicaments and Routes of their Administration; Medical Instruments and Equipment; Stages of Human Life; The Female Reproductive System; Different Types of Contraception; Sexually Transmitted Diseases; Pregnancy; Stages of Labour; Taking a Personal, Family, Drug and Past Medical History; A Healthy Lifestyle.- dokáží klást otázky vztahující se k osobní a rodinné anamnéze pacientů

Garant

Mgr. Romana Divošová