Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk (CJV / PEA1D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / PEA1D - Anglický jazyk, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Řešení problémů- Brainstorming- Kondicionály minulé- Odpovědnost vůči životnímu prostředí- Stravování v restauraci- Stravování ve světě- Trpný rod- Telekomunikace- Telekonference- Vyjednávání- Diplomatický jazyk

Získané způsobilosti

Student je schopný orientace ve společenské konverzaci při příležitosti pracovního oběda, je schopný využívat vhodné konverzační fráze pro obchodní vyjednávání. Pracuje se širokou slovní zásobou, která zahrnuje odborné termíny jeho specializace. Přečetl a zpracoval odborný text z oblasti jeho studia a dokáže jej volně interpretovat před spolužáky.Student dokáže zpracovat svůj životopis a motivační dopis, který může použít při žádosti o zaměstnání v zahraničí.

Literatura

Murphy, Raymond. English Grammar in Use, Intermediate. Powell, Mark. In Company - Intermediate. Cambridge: Cambridge University Press, 2003. ISBN 0-521-52931-X.Ashley, A. A Handbook of Commercial Correspondence. Oxford : Oxford University Press, 1995. ISBN 0-19-427406-3.Emmreson, P. Business Builder. MacMillan Publishers, 2006. Emmerson, P. Business Grammar Builder. Mascull, Bill. Business vocabulary in use : [intermediate]. 1st ed. Cambridge : Cambridge University Press, 2002. ISBN 0-521-77529-9.V. Hollett. Meeting Objectives. Hughes, J. Telephone English. MacMillan Publishers, 2006.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu-zkouškaPožadavky na studenta1. Aktivní účast na cvičeních.2. Povinná docházka minimálně 80%. 3. Zvládnutí slovní zásoby k jednotlivým tematickým celkům dle osnov a doplňkové slovní zásoby dle požadavků vyučujícího. 4. Zvládnutí gramatických struktur podle osnov, včetně samostudia povinné literatury. 5. Vypracování ústních a písemných úkolů.6. Každý student vystoupí jednou před studijní skupinou s krátkou 10ti minutovou prezentací.7. Úspěšné absolvování průběžných testů a závěrečného testu (1 opravný termín)s minimální úspěšností 60%.Získání zápočtu je podmínkou k připuštění k ústní zkoušce. Ústní zkouška se skládá ze dvou částí: konverzace ve dvojici ze znalostí všech 4 semestrů a prezentace odborného textu (3-5 stran). Prezentace odborného textu musí být doplněna stručnou anotací v českém jazyce a pěti klíčovými slovy v angličtině. Student vypracuje pět otázek, které budou sledovat obsah textu.Licencované databáze univerzitní knihovny UTB jsou k dispozici k vyhledávání odborné literatury a časopisů, které lze využít k přípravě na bakalářskou práci. Anglické zdroje v podobě odborných časopisů jsou pro studenty FAME materiálem, který by měli umět zpracovat.

Garant

PhDr. Jana Semotamová

Vyučující

Mgr. Eva ChmelařováMgr. Přemysl KozmíkMgr. Marcela KrumpolcováMgr. Martin RozehnalPhDr. Jana SemotamováMgr. Simona Šmajdlerová