Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk (CJV / PEA3C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / PEA3C - Anglický jazyk, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- E-mail- Počítače- Budoucí čas- Internet- Obchodní jednání- Modální slovesa- Druhy komunikací- Předložky- Formální obchodní dopis- Neformální obchodní dopis

Získané způsobilosti

Student má znalosti z oblasti anglické obchodní korespondence. Je obeznámen se standardní úpravou obchodního dopisu a je schopen sestavit formální obchodní dopis. Student dokáže rozlišit formální a neformální fráze užívané v korespondenci emailem a dopisem. Student se orientuje v gramatických strukturách gerundia, infinitivu a příčestí na jazykové úrovni B1 až B2 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Student dokáže vyhledat a použít odbornou slovní zásobu, kterou potřebuje k popisu moderního výrobku nebo technologické novinky.Další získané dovednosti zahrnují:Tvorba a odpověď na písemnou žádost, písemná nabídka, vytvoření objednávky a její přijetí, fakturování. Jednání se zákazníky při prodeji a v případě reklamace. Poskytování informací, stížnosti a omluvy.

Literatura

Murphy, Raymond. English Grammar in Use, Intermediate. Powell, Mark. In Company - Intermediate. Cambridge: Cambridge University Press, 2003. ISBN 0-521-52931-X.Babáková, Jiřina. Anglická obchodní korespondence. 1. vyd. Plzeň : Fraus, 1999. ISBN 8072380516.Emmerson, P. Business Grammar Builder. MacMillan, 2007. Mascull, Bill. Business vocabulary in use : [intermediate]. 1st ed. Cambridge : Cambridge University Press, 2002. ISBN 0-521-77529-9.Koktavá, Petra. Obchodní korespondence v angličtině = Business correspodence in English : [vzory s komentářem]. Vyd. 2. Praha : Computer Press, 2004. ISBN 80-7226-749-3.Ashley, A. Oxford Commercial Correspondence. OUP, 2003. ISBN 978 0 19 4572132.Hughes, J. Telephone English. MacMillan Publishers, 2006.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu-klasifikovaný zápočetPožadavky na studenta1. Aktivní účast na cvičeních.2. Povinná docházka minimálně 80%. 3. Zvládnutí slovní zásoby k jednotlivým tematickým celkům dle osnov a doplňkové slovní zásoby dle požadavků vyučujícího. 4. Zvládnutí gramatických struktur podle osnov, včetně samostudia povinné literatury. 5. Vypracování ústních a písemných úkolů.6. Každý student vystoupí jednou před studijní skupinou s krátkou 10-ti minutovou prezentací. 7. Úspěšné absolvování průběžných testů a závěrečného testu (2 opravné termíny)s minimální úspěšností 60%.Témata prezentací: 1. Prezentace technologické novinky, vynálezu nebo výrobku podle tématu lekce 13.2. Kulturní rozdíly společenského chování dvou vybraných zemí podle tématu lekce 14.Závěrečný test tvoří 2 části:1. Gramatika, lexikální znalosti založené na probraném učivu.2. Obchodní dopis.Úkolem pro celý rok studia je přečíst, vypracovat shrnutí a vypsat slovní zásobu z cca 3-5 stran anglického/amerického odborného textu. Splnění tohoto úkolu a diskuse o daném odborném textu bude podmínkou pro absolvování zkoušky v letním semestru.

Garant

PhDr. Jana Semotamová

Vyučující

Mgr. Eva ChmelařováMgr. Přemysl KozmíkMgr. Marcela KrumpolcováMgr. Martin RozehnalPhDr. Jana SemotamováMgr. Simona Šmajdlerová