Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný anglický jazyk pro soc. pedagogy (CJV / PP7OA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / PP7OA - Odborný anglický jazyk pro soc. pedagogy, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Profesní angličtina v tématech:A)Dítě- Psychologické vývojová stádia dítěte- Početí, prenatální, natální, a po něm- Rodina a její funkce, sociální prostředí- Peer skupina, šikana, poradenství- Zařízení péče o děti / instituce- Školství, předškolní vzdělávání, Pedagogika volného času- Děti se speciálními vzdělávacími potřebami - poruchy učení- Děti s mentálním, tělesným a kombinovaným postižením- Poruchy příjmu potravy, bulimie, mentální anorexie- Právní a sociální legislativa týkající se dětí, dětských práv- Služby na ochranu dětíB)Dospělý jedinec- Dospívání, mladí dospělí, střední věk, krize středního věku,- Mladí pachatelé, trestní instituce, prevence kriminality- Psychologické aspekty dospělosti- Rodina, právní, sociální, psychologické aspekty,- Právní úprava České republiky - pěstounská péče, osvojení, poručnictví,svěření do péče- Kariéra a nezaměstnanost, sociální, právní a psychologické aspekty- Sociální služby pro dospělé- Sociální systém - benefity a příspěvky- Osoby se zdravotním postižením, zrakovým / sluchovým postižením- Mobilita postižených, pomůcky, pomocné technologie- Duševní stavy, schizofrenie, OCD, bipolární porucha, duševní zdraví

Získané způsobilosti

Student je schopen porozumět a pracovat s autentickým odborným textem. Využívá orientace v situaci po stránce odborné a aplikuje ji do vzniklé situace jazykové. Nové jazykové kompetence umožní studentovi studovat či pracovat v zahraničí či se věnovat zahraničnímu klientovi v Sociálních službách České republiky.

Literatura

LENGÁLOVÁ, A. Guide to Writing Master Thesis in English. Zlin, 2010. Petrie, P. Pedagogy: a holistic, personal approach to work with children and young people, across services: European models for practice, training, education and qualification. London, 2004. Online. Social Pedagogy UK. Boddy, J. Working with children: social pedagogy and residential child care in Europe. London, 2003.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetAktivní účast na seminářích min. 80%, odborná práce (vypracovaná za použití autentického zahraničního materiálu, odborná literatura, média) a její přednesení na semináři. Splnění dílčích testů a testu závěrečného z probraných odborných témat - úspěšnost min. 60%.

Garant

Mgr. Hana Čechová