Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiálové inženýrství v angličtině (CJV / PTAMI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / PTAMI - Materiálové inženýrství v angličtině, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se seznámí s těmito tematickými celky a s danou terminologií:- Struktura odborných a technických textů- Technické prezentace- Základní gramatické struktury- Komunikace v technické praxi- Kovové materiály- Sklo a keramika- Polymerní materiály- Biomateriály- Kompozitní materiály- Textilní materiály- Polovodičkové materiály- Supravodiče- Nanomateriály

Získané způsobilosti

Student umí získat, zpracovat, vyhodnotit a efektivně prezentovat technické informace v angličtině na úrovni pokročilí - B1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyk. Je schopen porozumět odbornému textu svého oboru, vyhledat v něm potřebné informace, shrnout jeho obsah, popsat graficky znázorněné informace v tabulce, diagramu, grafu. Dále je student způsobilý porozumět obecným technickým tématům a komunikovat o nich ústně i písemně s využitím korespondenčních jazykových struktur včetně typických prvků technického stylu.

Literatura

Glendinning, E.H. Oxford English for Careers: Technology. OUP, 2007. Comfort, Jeremy. Effective presentations. Oxford : Oxford University Press, 1997. ISBN 0-19-457065-7.Murphy, R. English Grammar in Use. Cambridge, 2003. ISBN 0-521-5293-X.Brieger, Nick. Technical English : vocabulary and grammar. 1st pub. Oxford : Summertown Publishing, 2002. ISBN 1-902741-76-5.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. 80% docházka.2. Samostatné studium literatury doporučené vyučujícím.3. Prezentace jednoduchého technického tématu.4. Splnění závěrečného testu minimálně na 60%.

Garant

Mgr. Jana Orsavová