Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dipl.semin.v angl. (CJV / PTDSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / PTDSA - Dipl.semin.v angl., Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Cíle kurzu, plán práce. Témata DP. Požadavky UTB na DP.- Rešerše: zdroje z knihovny, zdroje doporučené vedoucím DP. Kritické čtení: zběžné čtení, vyhledání specifické informace, intenzivní čtení, porovnávání informací.- Výpisky z literatury, uchovávání údajů o zdroji- Citace. Plagiátorství.- Organizace materiálu pro literární studii.- Osnova literární studie. Koncept studie. Komentář spolužáků.- Úvod DP (obecné x zvláštní, konkrétní x abstraktní, rozsah a účel DP)- Cíle DP, pracovní hypotéza/y- Experimentální část (materiály, metody) - jazykové rysy a prostředky (popis procesu,..)- Diskuse výsledků - jazykové rysy a prostředky (příčina a následek, komentář k naměřeným údajům)- Závěr - úroveň zobecnění, omezení.- Psaní abstraktu/resume. Poděkování, prohlášení diplomanta.- Formální rysy DP- Hodnocení kurzu.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu dokáže student v angličtině prezentovat výsledky výzkumu v psané i mluvené formě. Student má znalosti o standardech vědeckého psaní v žánru diplomové práce v oblasti technologie. Umí kriticky pracovat s odbornou literaturou a třídit informace z ní získané. Chápe odlišnosti jazyka pro akademické psaní od jazyka pro jiné typy komunikace, orientuje se v přípravě a plánování výzkumného projektu, především procesu tvorby daného typu textu. Student je schopen vytvářet text splňující nejen jazykové, ale i formální požadavky obvyklé v žánru DP.

Literatura

Lengálová, Anežka. Guide to Writing Master Thesis in English. Zlín, 2010. Swales, John. Academic Writing for Graduate Students. Ann Arbor : The University of Michigan Press, 2004. ISBN 0472088564.odborné knihy a časopisy doporučené vedoucím DP. různí autoři. učebnice anglické gramatiky a slovní zásoby.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetZnalost angličtiny na úrovni středně pokročilý (intermediate - B2) Požadavky na zápočet- Aktivní účast v hodinách (maximálně 20% absence, vše řádně omluveno) - Předložení rozpracované rešerše ke kontrole v daných termínech;- Odevzdání rešerše na téma diplomové práce v požadovaném rozsahu a na požadované úrovni;

Garant

doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D.