Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk 1 (CJV / V1KAJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / V1KAJ - Anglický jazyk 1, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Lidské tělo- Tělní systémy- Nemocniční tým- Profese zdravotní sestry- Nemocniční oddělení- AnamnézaGramatika: Přehled časů v angličtině (Swan).Dovednosti: Poslech dialogu mezi lékařem a pacientem.

Získané způsobilosti

Student si uvědomuje koexistenci řeckých a latinských výrazů při tvoření anglické lékařské terminologie. Umí popsat a pojmenovat části lidského těla, uvést přehled tělních systémů, popsat zdravotnická povolání a pohovořit o moderním ošetřovatelství. Student dokáže také odebírat osobní anamnézu.

Literatura

TOPILOVÁ, V. Anglicko-český / česko-anglický lékařský slovník. Grada Publishing + Avicenum, 1999. LAMPEROVÁ, V. English for Nursing. Zlín: UTB, 2007. Grice, Tony. Nursing 1 : student s book. 1st pub. Oxford : Oxford University Press, 2007. ISBN 978-0-19-456977-4.SWAN, M., Walter, Catherine. Oxford English Grammar Course - Basic. BULDOV, S. V., MAXEROVÁ, M. English for Nurses. Informatorium, Praha, 2003.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetPožadavky k zápočtu:- Aktivní účast na seminářích ( minimálně 80 %). - Plnění všech zadaných domácích úkolů v písemné i ústní formě.- Příprava prezentace o zvoleném tělním systému.- Úspěšné zvládnutí jednoho průběžného a jednoho závěrečného testu z gramatiky (přehled časů v angličtině v rozsahu doporučených lekcí (Swan) a z odborných témat a překladu vět týkajících se komunikace s pacienty. Výsledky testů se sčítají a jejich matematický průměr musí dosáhnout alespoň 60 %. Možnost jedné opravy závěrečného testu (min. 60 %).Všichni studenti jsou povinni mít své vlastní předepsané učebnice i tištěné materiály pro výuku.

Garant

Mgr. Romana Divošová