Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná angličtina (CJV / V3OA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / V3OA - Odborná angličtina, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Zdravotní sestra- Nemoci a jejich příznaky- Typy bolesti- Typy a formy medikace- Dávkování- Alternativní způsoby léčby- Výživa a obezita- Lékařská anamnéza

Získané způsobilosti

Student zná subjektivní a objektivní příznaky signalizující nějaké onemocnění. Umí s použitím všech hlavních časů klást pacientovi otázky vedoucí ke zjištění příznaků onemocnění, dokáže porozumět pacientovi, který popisuje druhy bolesti, a umí o tom napsat zápis. Student dokáže popsat druhy a formy léků a rozumět pokynům vztahujícím se k jejich podávání. Je také schopen odebírat minulou anamnézu.

Literatura

TOPILOVÁ, V. Anglicko-český / česko-anglický lékařský slovník. Grada Publishing + Avicenum, 1999. LAMPEROVÁ, V. English for Nursing. Academia centrum UTB ve Zlíně, 2007. GRICE, TONY. Nursing 1. Oxford University Press, 2007. GLENDINNING, E., HOWARD, R. Professional English in Use, Medicine. Oxford University Press, 2007. POHL, ALISON. Test Your Professional English Medical. Essex: Pearson Education, 2005.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetAktivní účast na seminářích, minimálně 80%.Test z probrané látky, který zahrnuje gramatiku a odborná témata. Úspěšnost testu minimálně 60 % s možností jedné opravy.Samostudium (procvičování gramatických jevů a rozšiřování slovní zásoby).

Garant

Mgr. Romana Divošová