Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná angličtina (CJV / V4OA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / V4OA - Odborná angličtina, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Systém zdravotnictví v České republice- Světová zdravotnická organizace- Lékařské přístroje a vybavení- Nehody,úrazy- První pomoc- Neodkladná první pomoc- Komunikace s pacienty- Lékařské články

Získané způsobilosti

Student dokáže hovořit o postupech při poskytování první pomoci, popsat instrukce, jak jednat v tísni a jak provádět kardiopulmonální resuscitaci. Student zná a chápe koncepci systému zdravotní péče v České republice. Dokáže pojmenovat lékařské nástroje a přístroje a přečíst jednoduché odborné texty v angličtině se správnou výslovností a přeložit je do češtiny.

Literatura

TOPILOVÁ, V. Anglicko-český / česko-anglický lékařský slovník. Grada Publishing + Avicenum, 1999. LAMPEROVÁ, V. English for Nursing. Academia centrum UTB ve Zlíně, 2007. GRICE, TONY. Nursing 1. Oxford University Press, 2007. First aid manual : the authorised manual of St. John Ambulance, St. Andrew?s Ambulance Association, and the British Red Cross. 8-th ed., revised. London : Dorling Kindersley, 2006. ISBN 1-4053-1573-3.GLENDINNING, E., HOWARD, R. Professional English in Use, Medicine. Oxford University Press, 2007.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetPožadavky k zápočtu:- Aktivní účast na seminářích ( minimálně 80%). - Splnění písemného testu, minimálně 60% úspěšnost a možnost jedné opravy.- Ústní prezentace na zvolená témata.

Garant

Mgr. Romana Divošová