Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk anglický 1 (CJV / Z1JA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / Z1JA1 - Jazyk anglický 1, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Tvoření, výslovnost, přízvuk a fonetická transkripce odborného názvosloví.- Sloveso to be, to have, číslovky, člen určitý a neurčitý. Množné číslo substantiv, přivlastňovací zájmena. Vazba there is, there are, nějaký, někdo, něco. Lidské tělo, jeho části a funkce.- Zápor a otázka plnovýznamových sloves, tvoření imperativu, počitatelná a nepočitatelná substantiva. Přehled tělních systémů.- Modální slovesa can, may, must, could, should. Modální slovesa v otázce a v záporu, slovosled v anglické větě. Ošetřovatelská profese a zvláštnosti v péči o klienty v nepříznivé sociální situaci.- Přítomný čas prostý a průběhový, rozdíly v použití. Zdravotně sociální pracovník jako člen multidisciplinárního zdravotnického týmu.- Nemocniční oddělení.- Podmínkové věty (Zero and First conditional). Srdce a krev.- Budoucí čas - will. Péče o seniory.- Wh-otázky. Stupňování adjektiv a adverbií. Efektivní týmová komunikace.- Předpřítomný čas. Minulý čas prostý.

Získané způsobilosti

Student si uvědomuje koexistenci řeckých a latinských výrazů při tvoření anglické lékařské terminologie. Umí popsat a pojmenovat části lidského těla, uvést přehled tělních systémů, popsat zdravotnická povolání a pohovořit o moderním ošetřovatelství. Student také dokáže odebírat osobní anamnézu.

Literatura

TOPILOVÁ, V. Anglicko-český / česko-anglický lékařský slovník. Grada Publishing + Avicenum, 1999. Murphy, R. English Grammar in Use with answers. CUP, 2004. ISBN 9 780521 537 629.Grice, Tony. Nursing 1 : student s book. 1st pub. Oxford : Oxford University Press, 2007. ISBN 978-0-19-456977-4.GOUGH CH. English vocabulary organiser, 100 topics for self-study. Thomson, 2002. GLENDINNING, E., HOWARD, R. Professional English in Use, Medicine. Oxford University Press, 2007.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetAktivní účast na seminářích (min. 80%).Vypracování referátu o vybraném tělním systému a splnění písemného testu z následující látky: přehled časů v angličtině (Swan), odborná témata a překlad vět týkajících se komunikace s pacienty, 60% úspěšnost s možností jedné opravy.Samostudium (procvičování gramatických jevů a rozšiřování slovní zásoby).

Garant

Mgr. Romana Divošová