Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná angličtina 1 (CJV / Z3OA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / Z3OA1 - Odborná angličtina 1, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úloha zdravotně sociálního pracovníka v týmu (nemocnice, léčebny, ambulantní zařízení).- Nemoci a jejich příznaky, posouzení životní situace klienta ve vztahu k onemocnění nebo k jeho následkům.- Druhy bolesti a jejich zvládání.- Léky a jejich podávání.- Léčba klasická a alternativní.- Zdravý životní styl a prevence onemocnění.- Sociální anamnéza.

Získané způsobilosti

Student zná subjektivní a objektivní příznaky signalizující nějaké onemocnění. Umí s použitím všech hlavních časů klást pacientovi otázky vedoucí ke zjištění příznaků onemocnění, dokáže porozumět pacientovi, který popisuje druhy bolesti, a umí o tom napsat zápis. Student dokáže popsat druhy a formy léků a rozumět pokynům vztahujícím se k jejich podávání. Je také schopen odebírat sociální anamnézu.

Literatura

TOPILOVÁ, V. Anglicko-český / česko-anglický lékařský slovník. Grada Publishing + Avicenum, 1999. LAMPEROVÁ, V. English for Nursing. Academia centrum UTB ve Zlíně, 2007. GRICE, T. Nursing 1. Oxford University Press, 2007. ALLUM, V., McGARR, P. Cambridge English for Nursing Pre-intermediate. Cambridge University Press, 2010. GLENDINNING, E., HOWARD, R. Professional English in Use, Medicine. Oxford University Press, 2007.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetPožadavky k zápočtu:- Aktivní účast na seminářích, minimálně 80 %.- Test z probrané látky. Úspěšnost testu minimálně 60 % s možností jedné opravy. - Samostudium. Zpracování úkolů, práce s odbornými časopisy (např. Practice Nurse, The Journal for Nurses in General Practice, Nursing 2011).

Garant

Mgr. Romana Divošová