Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná angličtina 3 (CJV / Z5KOA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJV / Z5KOA - Odborná angličtina 3, Fakulta humanitních studií, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stádia lidského života a problematika stárnutíŽenský reprodukční systémRůzné druhy antikoncepceSexuálně přenosné nemociTěhotenství a dysfunkční rodina (osamělé matky, mladiství rodiče, sociální problémy)Porod a sociální práceHygiena a ošetřovatelská péče v gynekologii a porodnictví (úloha zdravotně sociálního pracovníka)

Získané způsobilosti

Student dokáže dobře pochopit obtížnější odborné texty v angličtině a zorientovat se v nich. Jedná se o tematické okruhy z oblasti porodnictví, porodní asistence a gynekologie. Student používá angličtinu pro komunikaci v oblasti zdravotnických a sociálních služeb a dokáže vyplnit základní zdravotnickou dokumentaci vedenou na různých odděleních v nemocnici.

Literatura

TOPILOVÁ, V. Anglicko-český / česko-anglický lékařský slovník. Praha: Grada Publishing+Avicenum, 1999. SWAN, M. WALTER C. Oxford English Grammar Course Basic. Oxford University Press, 2011. ISBN 978-0-19-442077-8.ST. JOHN AMBULANCE. First Aid Manual.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPožadavky ke zkoušce:- krátké ústní shrnutí své bakalářské práce v angličtině- schopnost přečíst jednoduchý lékařský text se správnou výslovností a přeložit ho do češtiny- témata: Lidské tělo; Tělní systémy; Poruchy tělních systémů; Vitální funkce; Návštěva lékaře; Nemoci a jejich příznaky; Nemocniční tým; Nemocniční oddělení; Přijetí do nemocnice; Zdravotní sestra; První pomoc; Neodkladná první pomoc;Léky a způsoby podávání; Zdravotnické přístroje a vybavení; Stadia lidského života; Ženská rozmnožovací soustava; Antikoncepce; Sexuálně přenosné nemoci; Těhotenství; Fáze porodu; Osobní, rodinná a lékařská anamnéza; Zdravý životní styl.

Garant

Mgr. Romana Divošová